Siderat de Romania : Sapun luat, sapun mancat

Nu stiu , sincer, ce a masurat ministrul Cseke in clipa in care a decis achizitia de prezervative cu ceva numere mai marei decat ar fi fost nevoie. Cu siguranta a vazut un pic dublu atunci cand a luat metrul ” croitoricesc” in mana si cu mainile suflecate a purces la dovedit barbatia romanului. Sau poate ca nu a inteles prea bine informatiile prezentate de subordonatii sai, caci, mai mult ca sigur, subordonatele ar fi sesizat mai bine datele „problemei”. Ori o fi avut domnia sa un algoritm propriu de calcul in care elementul principal, banuiesc, ar fi fost  numarul de injuraturi pe cap de ministru, oficial etc.Altfel nu imi pot explica cum de a confundat Europa cu Africa.

Isprava urmasului lui Attila a starnit mii de zambete si  a stabilit clar ca omul , in Romania, este fortat -potrivit la locul altuia. Criteriile, evident, cele politice. Incompetenta celor care diriguiesc sistemul sanitar  o observam , o simtim si o traim prin fiecare fibra a corpului propriu. De fiecare data cand ne gandim ca avem nevoie de doctori, spitale etc, fiori reci ne trec pe sira spinarii. Ajungem sa ne rugam Lui ca nu cumva sa intram cu o boala in unitatea sanitara si sa iesim cu alte doua-treri de acolo. Caci, sa fim seriosi, prin fiecare gest, atitudine afisata, satrapii Sanatatii se gandesc la orice, mai putin la omul-simplu si sarac. Individul uitat de autoritati in clipe de restriste pentru acesta care  nu mai stie incotro sa o apuce cand durerea ii macina fiinta. Un ins pe care autoritatile il iau in calcul  doar cand raporteaza la FMI, ori catre diverse entitati europene de profil, numarul total de paturi, ori cel de  internari. Ca viziunea bruxelistilor este una rigida standard pentru toti netinand cont de realitatile locale, o stim prea bine. Autoritatile romane nu caraie, nu iau pozitie de aparare ci  se conformeaza de dragul bonusurilor promise de la „centru”. Bonusuri asemeni precum osciorul de ros catelusului.

Intre timp preturile cresc, saracia odata cu ele, dopurile din urechi si ochelarii de cal purtati de oficialii din Piata Victoriei direct proportional cu factorii amintiti. Iar pe domnul Cseke il doare drept undeva de banii europeni alocati pentru protectia sexuala a poporului roman. „Ia , mai, prezervative… Cum ce marime???!!! Ia, acolo, sa fie. Oricum trebuie sa raportam ca le avem.. Baga niste scoruri de maidan la achizitie , ia-le mai ieftin si cu asta, basta!. Prostul, nu stie, iar cat despre presa, o sa maraie ei un timp, dupa care le vindem alta gogoasa si se uita cazul, stai linistit, nu-ti face griji. Stie baiatul ce face!” Vi s-ar pare ilogica o astfel de discutie? Nu ar trebui, pentru ca dupa usile inchise, mare ti-e gradina Doamne si multi prosti TI-au sarit gardul.

Nu conteaza marimea, se pare, ci istetimea „desteptului” care l-a prostit din nou pe oficialul UE, bagandu-i sub nas hartia cu realizarea planului. Ca acolo e vopsit gardul , iar leopardul asteapta dupa, e partea doua. Toata lumea e multumita, europenii ca fondurile alocate au fost utilizate „eficient”, ai nostri ca au umflat lista de achizitii si si-au bagat in buzunare bani frumosi. Iar beneficiarii respectivelor obiecte stau si se uita precum un nobil animal , neintelegand ce sa faca, sau cum sa le utilizeze.Vorba turcului : sapun luat, sapun mancat.

Aferim, Cseke! Tine-o tot asa!

Lasă un comentariu