PROIECT LEGISLATIV: Înlocuirea amenzii cu muncă în folosul comunității, decisă de către consiliul local

Persoanele ce sunt sancționate contravențional și nu-și plătesc la timp amenzile ar putea fi obligate mult mai ușor de autoritățile statului să presteze, în contul amenzilor neplătite, muncă în folosul comunității. Această măsură se regăsește într-o inițiativă legislativă înregistrată recent la Senat pentru dezbatere.

Schimbarea modului în care amenzile sunt înlocuite de sancțiunea cu muncă în folosul comunității este prevăzută în Propunerea legislativă pentru modificare şi completare a Ordonanţei Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, document ce a fost pus de curând în dezbaterea senatorilor și care are nevoie, pentru a se putea aplica, de votul favorabil al Parlamentului, al șefului statului și de publicarea în Monitorul Oficial.

Propunerea legislativă vizează modificarea, în sensul accelerării procesului, a modului în care amenzile contravenționale neplătite sunt transformate în muncă în folosul comunității. Mai exact, documentul stipulează că, în cazul amenzilor neplătite într-un anumit termen, decizia înlocuirii amenzii cu muncă în folosul comunității va fi luată de către consiliul local, nu de o instanță judecătorească, așa cum se întâmplă în prezent.

INTEGRAL pe avocat,net

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s