Telenovela construcției căii ferate Gara de Nord – Aeroportul Otopeni continuă

Legătura feroviară dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni are șanse tot mai mici să fie gata la timp pentru Campionatul European de Fotbal de anul viitor. Agenția Națională de Achiziții Publice (ANAP) vrea ca firmele interesate de proiectarea și construcția racordului căii ferate la Aeroportul Otopeni să aibă la dispoziție 70 de zile pentru depunerea ofertelor deoarece proiectul are “un grad de complexitate ridicat”. CFR SA, în schimb, insistă pentru perioada minimă prevăzută de lege care este și mult mai scurtă, doar 30 de zile, potrivit unor surse G4Media.ro.

Dacă rămâne în picioare recomandarea ANAP, atunci vom ști abia spre finalul lunii aprilie care sunt firmele interesate să realizeze lucrarea estimată la circa 497,38 milioane lei. În cel mai optimist scenariu și în lipsa contestațiilor vom avea abia în mai un câștigător al licitației, care s-ar putea apuca de lucru cel mai devreme la vară. Lucrările sunt programate să dureze 14 luni din momentul în care se dă ordinul de începere.

Ce au luat în calcul experții ANAP când au făcut recomandarea ca depunerea ofertelor să se întindă pe 70 de zile? Complexitatea proiectului și a contractului care este de tip proiectare și execuție, valoarea acestuia, dar și faptul că până acum “CFR SA nu a stabilit corect perioadele necesare elaborării ofertelor, întrucât ulterior publicării anunțurilor de participare au fost transmise spre publicare mai multe anunțuri de tip erată în vederea extinderii respectivelor perioade”.

 

DETALII

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s