Teodorovici aka Mr. Răzgândescu

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) vrea să împrumute, în februarie, peste 2,1 miliarde lei de pe piața internă după ce săptămâna trecută ministrul Eugen Teodorovici a spus că a dat dispoziție să nu se mai împrumute în piață. A fost suparat pe faptul că în ianuarie, din cauza taxei pe activele bancare, instituțiile de credit au transmis oferte la costuri mari. Mai mult, acestea au fost în valori foarte mici. Pare că autoritățile s-au răzgândit, între timp.
Conform unui ordin publicat pe site-ul instituției, prima emisiune ar urma să aibă loc joi, 7 februarie, și dorește să atragă 300 milioane lei, la o dobândă de 4%, pe termen scurt.
Calendarul obligațiunilor de tip benchmark
Rămâne de văzut dacă băncile vor ajuta statul, mai ales după informațiile de luni potrivit cărora Guvernul s-a cam răzgandit în ceea ce privește taxa pe active.
„Sper că vom avea o schimbare radicală a modului în care este calculat ROBOR sau chiar să vedem dispariția sa. Decizia va fi luată împreună cu Banca Centrală, care poate modifica normele interne, nu e nevoie de aprobare in parlament”, a declarat Darius Vâlcov, consilierul premierului, pentru Bloomberg.
Prima dată, informația cu privire la dorința statului de a se împrumuta în februarie a apărut marți dimineață pe Mediafax.
Articol integral pe HOTNEWS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s