FRF promite schimbarea la față a fotbalului românesc

În cadrul ședinței de Comitet Executiv al FRF din 28 ianuarie 2019 au fost aprobate documente importante pentru integritatea și desfășurarea activității fotbalistice conform celor mai bune practici la nivel european.

Codul de Etică, Codul de conduită al FRFPolitica FRF Anticorupție și Politica FRF privind Cadourile și Ospitalitatea vor reprezenta repere pentru o mai bună înțelegere a participării la fenomenul fotbalistic în spiritul toleranței zero față de corupție.

„Echipa FRF respecta deja aceste principii, așa ne-am format și așa am funcționat. Acum însă, în concret, am devenit prima Federației din Europa Centrală și de Est care are un Cod de Etică aprobat”, a punctat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Documentele s-au aflat în dezbaterea Comitetului Executiv încă de la finalul anului trecut.

Pe de altă parte, în cadrul aceleiași ședințe, Comitetul Executiv a aprobat și achiziția unor noi softuri de monitorizare pentru echipele naționale.

Astfel, pentru creșterea performanței jucătorilor, antrenorii de la prima reprezentativă vor folosi programul Wyscout, un program folosit de cele mai importante naționale și echipe de club din lume.

În plus, pentru monitorizarea optimă a performanțelor fizice ale jucătorilor convocați la prima reprezentativă și la cea U21, FRF va investi în cumpărarea sistemului Catapult, cel mai eficient din acest moment de pe piață. Sistemul Polar, utilizat până acum, va trece în folosința loturilor de juniori.

În viitorul apropiat, toate datele privind jucătorii de la loturi vor putea fi disponibile și pentru cluburile de care aceștia aparțin.

“Wyscout este o platformă care ne ajută mai mult în urmărirea jucătorilor, dar și a adversarilor. Astfel, FRF și echipa națională s-au alăturat celor mai importante naționale și echipe de club din lume care folosesc acest sistem. În plus, tehnologia Catapult ne va ajuta în măsurarea parametrilor fizici ai jucătorilor de la lot atât la antrenamente, cât și la meciuri, iar acest lucru se va întâmpla în timp real”

Cosmin Contra, selecționer România

Sursa: FRF

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s