Scandalul Huawei, departe de a fi încheiat

Compania chineză de telecomunicaţii Huawei a atras atenţia în zeci de ţări din întreaga lume datorită legăturilor sale strânse cu guvernul chinez, care ar putea reprezenta o ameninţare la adresa securităţii naţionale pentru SUA, Europa şi ţările aliate. Deşi neagă toate acuzele, firma, considerată a fi „cel mai mare furnizor de telecomunicaţii din lume”, riscă să-şi piardă supremaţia, scrie The Conversation.

În prezent, nicio companie chineză nu este pe deplin independentă de guvern, care îşi rezervă dreptul de a solicita companiilor să asiste la colectarea de informaţii. De asemenea, Huawei este mai strâns legată de guvern decât multe alte firme chineze, datorită fondatorului său, Ren Zhengfei, fost tehnolog al Armatei Populare de Eliberare. Odată cu creşterea companiei sale, s-au înmulţit şi temerile internaţionale care se referă la faptul că echipamentul Huawei ar putea fi folosit pentru a spiona companiile şi guvernele din întreaga lume.

Încă din 2003 compania era acuzată de furt intelectual de mai mulţi competitori, printre care şi producătorul american de produse hardware, Cisco. De-a lungul anului trecut, mai multe activităţi ale firmei au atras semne de îngrijorare din partea comunităţii internaţionale, provocând o presiune atât asupra Huawei, cât şi a altor companii chineze din domeniul tehnologiei.

Citeste mai mult pe site-ul Adevărul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s