Siderația Zilei: În an de Centenar, marș triumfal spre prăpastia uitării

Pe fondul unei tot mai pregnante indiferențe a majorității societății civile, asistăm la o continuă campanie, din partea autorităților statului, de măcelărire a tot ce a mai rămas din independența României. Aia  câștigată pe la 1877 de niște mult prea entuziaști conaționali ce visau, sub îndrumarea primului rege al țării, la un viitor minunat pentru urmașii lor. Amarnic aveau să se înșele mai târziu (Caragiale și Eminescu sunt doar două nume din literatură noastră ce au zugrăvit încă din acele vremuri prin cuvintele lor pline de tâlc realitatea dură cu care ne confruntăm și în prezent).

 

Trăim, acum în plin mileniu trei, senzații de deja-vu, momente din istoria noastră din acele vremuri ale paşoptismului, de parcă am fi niște corigenți eterni, niște mingicari ce au bătut terenul de sport în timpul orelor de curs sperând să treacă anul înșelând profesorul de istorie plagiind/furând ca nesimțiții  de la colegii  de bancă.

 

Oare cât vom mai retrăi istoria? Oare până când ne vom devora liderii ce vor binele țării? Săracii de ei Decebal, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Alexandru Ioan Cuza! De-ar  fi știut ei că poporul lor pe care l-au iubit  până-n ultima celulă a propriei ființe va rămâne un etern trib de îndoctrinați și încuiați, de nihiliști (mă refer aici la refuzul acceptării și prin urmare tendința de distruge orice ține de moștenirea culturală lăsată de înaintași), probabil s-ar fi lăsat păgubași. Numai că au iubit acest neam mai mult decât s-au iubit pe ei înșiși și s-au jertfit asemeni și morților din tranșee pentru un viitor mai bun.

 

Și ce avem acum? Cum le mulțumim pentru jertfă lor? Deschideți ochii și priviți în jur! Vă place ceea ce vedeți?

 

Dacă veți răspunde:” Nu, dar asta e, n-avem ce face!” vă mai rămâne doar o singură soluție. Să vă dați singuri un șut în dos și să vă aruncați în prăpastia uitării. Așa veți ajunge mai repede acolo oricum unde ați poposi la un moment dat mulțumită indiferenței voastre fără de margini!

 

Drum bun și cer senin, dragii mei, oriunde v-ați afla!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s