Siderația Zilei: Dă-i prostului pâine și circ…

O știre aparent banală și-a făcut zilele trecute intrarea în noianul de fals și de real existent în spațiul virtual. Și poate că nu i-aș fi dat crezare dacă nu e un sâmbure de adevăr în subiectul abordat dacă nu aș fi trecut zi de zi pe lângă obiectivul respectiv, o oază de verdeață, o adevărată gură de oxigen pentru bucureștenii și așa extrem de sufocați de poluarea pe care numai autoritățile par a nu o sesiza. De vreme ce acestea tot dau autorizații de construcții prin parcurile aflate în administrație.

 

De mai bine de un deceniu,   aproximativ 12 hectare din parcul I.O.R., cel mai reprezentativ pentru sectorul 3, ăla declarat de clanul Negoiță drept” cel mai verde” dintre sectoare, zac într-o paragină desăvârșită.” Mulțumită” unui alt primar genial Capitalei care, la sugestia unui obscur funcționăraș public (dovedit ulterior a fi cel mai bogătan dintre toți consilierii României) dă undă verde retrocedării respectivei porțiuni din” verdele” zonei.

După care începe scandalul cu ONG-urile și celebrele pancarte ce țineau să atragă atenția trecătorilor că legea e lege și nu se discută.

Ulterior, toată atenția a fost recentrată către o altă zonă a parcului I.O.R. ce a devenit ulterior un mega-mall, ParkLake. Din nou mult zgomot pentru nimic, pentru că, în cele din urmă necesitatea fiziologică de a satisface cerințele burților revărsate peste curea ale purtătorilor de slapi și maieuri a primat dorinței  de păstrare intactă a domeniului parcului.

 

După ce au testat vigilența publicului cu acest proiect de satisfacere socială, partea din parc, retrocedată suspect unei rude a unui om de afaceri apropiat al funcționărașului amintit anterior, revine din nou în actualitate. Pe șestache, crezând că boborenii,” pulimea” lui Oprescu, au uitat de măgăria cu ParkLake, edilii” I Love S3” au băgat în dezbatere publică PUZ-ul pentru reamenajarea zonei și transformarea ei într-un proiect, ați ghicit,   de tip mall. Cel puțin așa susțin cei care au descoperit planurile primăriei și care susțin că doar 30% din zona respectivă va mai fi” verde”. Restul, betoane și tot felul de construcții.

PUZ  S3

Acum să nu fim în totalitate răi și cu ochelarii de cal puși bine pe ochi. Zona, aflată în paragină, poate fi revitalizată și exploatată din toate punctele de vedere. Cu o singură condiție: să câștige jocul un dezvoltator iubitor de natură și de frumos și care să-și dorească păstrarea spaţiilor verzi aferente. Altfel, Bucureștiul și mai ales” cel mai verde” sector al său riscă să se sufoce și mai mult în noxe și căldura reziduală a asfaltului și betonului.

 

” Pâine și circ”, o expresie lansată public în epoca Imperiului Roman, de către poetul Juvenal, una tot mai actuală prezentului contemporan. Un dicton la care apelează tot mai des aleșii neamului pentru a-și acoperi toate matrapazlâcurile comise. O expresie care a dăinuit de-a lungul mileniilor și arată cât de slabă este această” ființă superioară”, OMUL.

 

Așa cum s-a stins povestea cu ParkLake, așa se va estompa în conștiința poporului și problematica zonei retrocedate suspect de abuziv madamei din foto de mai sus. Oamenii vor marșa din plin la pretextele scoase la înaintare de către autorități, vor lua partea bună a lucrurilor (uitând mizeria care stă la fundamentul proiectului) și se buluci ca la urs în momentul în care va fi inaugurată noul edificiu, mândria primăriei de sector. Vor, vor mânca și se vor distra în continuare, nepăsându-le că” plămânii” orașului au mai fost ciuntiți întru beneficiul imberbilor și mișeilor prezentului, aceste lăcuste eterne, vampiri neostoiți și se pare fără leac de exterminare.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s