Protestatarii strigă, nemernicilor li se rupe

geolucian1S-a ieșit din nou în stradă. Precum în bancul cu Ștefan cel Mare și ai lui oșteni care luptau cu toții până la unu. Pentru că la unu și zece mergeau să ia prânzul. Voi avea mereu un dinte împotriva unor astfel de proteste, de weekend cum le-am numit la un moment dat. Dar deocamdată ajunge cu critica la adresa protestatarilor.

S-a ieșit din nou în stradă, nu într-un  număr așa de masiv încât să-i sperie pe derbedeii și idiotocrații prezentului (dovadă ”mustrarea” părintească a ”mămicii” dezastrului din educația românească postdecembristă – Ecaterina Andronescu, celebra ”Abramburica”   DETALII ). Dar s-a ieșit la protest pentru a le arăta nemernicilor din fruntea statului că așa nu se mai poate. Că trebuie ruptă pisica în două pentru a scăpa de ghinion.

S-a ieșit în stradă pentru că fostul prieten de pahar al marinerului Băsescu, LND, marele fante june de Teleorman  (cel mai antipatic personaj politic după Ion Iliescu și cel care ar fi în stare să fure și cucul pentru a nu nu mai răsuna Bucovina ci doar ograda lui)  își continuă magistral drumul spre implementarea unui vomitiv cult al personalității, cu toate implicațiile pe plan extern pentru România ( până și Ceaușescu ar fi invidios).

Îl doare la bască pe mustăciosul cu dinți cariați de viitorul României, de viitorul tinerilor, de educația lor, de sănătate și orice chestiune care însemna progresul și nu regresul României. Pentru ”tradiționalistul” în ale familiei treburi, Liviu Nicolae Dragnea, LND-ul de mai sus, tot ce contează este salvarea propriei camarile în ale furăciunii de ghearele justiției. Ce contează că la București vin reprezentanții unei mari puteri. Mai importantă este trântirea unui guvern care nu mai răspunde la comenzile șefului din Teleormanistan.

Parcă îmi și imaginez un posibil schimb de cuvinte între Cap-de-Ciungă, Cap-de-Porc și Mustăciosul-Dinți-Cariați în ziua debarcării lui Tudose când la ușa aeroportului venea niponul Abe, în care 90% dintre expresiile debitate conțin trimiteri la origini, pomeniri de organe sexuale șamd. Căci la atât se limitează cultura politică și limbajul off the record al acestor animale sociale.

Revenind la protestele din stradă, problema e cea a continuității lor. Pentru că trebuie să recunoaștem un lucru: nesimțirea și cinismul politicianului corupt din România nu lucrează după mersul protestelor. Acesta aplică dârz principiile planului pus pe hârtie de către plătiții-regește strategi în ale comunicării acum vreo doi ani, plan garantat mie la sută din punct de vedere al reușitei. Am mai scris în trecut despre gândirea lor.

Așa că tare mi-e că nu se va rezolva absolut nimic cu ieșitul în stradă și cu tot felul de lozinci. Această campanie trebuie continuată cât mai des zi de zi, neîncetat. Numai astfel  derbedeii și mișeii, ajunși în fruntea statului cu ajutorul celor ușor manipulabilor și cu largul sprijin al celor care s-au slobozit pe ideea de vot, vor înțelege că nu le mai merge.

Altfel, ca să parafrazez o zicală din popor: protestatarii strigă, legile justiției merg mai departe ( un fel de a spune: câinii latră, caravana trece). Cine are de înțeles, o va face. Cine nu…

Să auzim numai de bine?

semnatura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s