Căpăstrul, CADOUL mafiei politico-economice pentru democrația din România

Acum un an și un pic, tânăra speranță a României afișa cu nonșalanță pe rețelele de socializare mesaje de” încurajare” celor care ar fi trebuit să meargă la vot. Ne aducem cu toții aminte de abracadabrantele ipostaze în care s-a complăcut noua generație în decembrie 2016, în momentul în care simpla ei alegere politică ar fi putut însemna vremuri ceva mai normale pe aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu, dar conduse de niște cioflingari și puși pe căpătuială lideri politici.

Se apropie cu pași repezi finalul lui 2017. Un an diabolic, nebun, rezultatul unui pact cu Necuratul și Doamna cu Coasa dacă e să ne luăm după evenimentele ce au marcat definitiv societatea românească. O societate tot mai dezbinată, tot mai indiferentă și tot mai îngrijorată de ziua de mâine.

Practic, nu mai e nicio diferență față de trecut. Poate doar din punct de vedere tehnologic lucrurile să stea altfel. Însă, evaluând toate datele problemei majore cu care se confruntă cetățenii României în plin mileniu al luminării și al dezvoltării, nu ne situăm prea departe de momentele robiei din Evul Mediu, de perioada atât de trist și frumos totodată zugrăvită de Caragiale în Operele sale. Ceea ce trăim la ora actuală nu este altceva decât un melanj de momente și situații din istoria noastră ca neam, lecții de istorie pe care nu am vrut să le învățăm și să le înțelegem pentru a putea merge mai departe.

Nu are sens să intrăm în detalii. Vă invit la o lectură mai serioasă a paginilor de istorie a poporului român, a cărților de specialitate, editate unele dintre ele acum un secol, privind psihologia poporului și apoi la o proiecție a ideilor extrase din respectivele lucrări asupra prezentului.

Nu-i așa că atitudinea multora din rândul tinerilor secolului al XIX-lea o regăsim și la jemanfișiștii ce și-au slobozit în decembrie 2016 ignoranța și prostia în capul bietei Românii? Același stil miserupist al protipendadei de odinioară îl reîntâlnim și la generația cluburilor și barurilor din prezent. Ca să nu mai amintesc de” intelectualismele” nonvalorilor de tip Chirițoaia promovate de tembelii producători din mascarada ce poartă cu emfază titulatura de showbiz.

La nivel politic, de la Decebal încoace, numai intrigi, interese și trădări majori. Cum am avut parte de un lider mai înstărit dornic să ne scoată din rahatul pestilențial în care ne bălăcim, cum îî dăm în cap și îl căsăpim. Nici măcar în ceasul al 12-lea nu suntem în stare să îî punem la zid pe mișei și să îî trimitem la ghena istoriei. Ne complacem, există și reglementări în psihiatrie pe tema asta, în eterna și fascinanta relație bolnăvicioasă cu răii și derbedeii.

De aceea, perspectiva lui 2018 este una extrem de sumbră în ceea ce privește România și viitorul ei. Căci atât timp cât ăștia de și-au slobozit prostia în capul României în momentele decisive pentru democrație și normalitate nu fac altceva decât să dea din gură în virtual, nimic nu poate fi de bun augur.

Așa că bucurați-vă din plin oameni dragi de clipele acestea ale libertății. Poate fi chiar ultimul Revelion în bătuta și violata democrație, în libertate. În atelierele statului mafioto-politic se lucrează de zor la definitivarea căpăstrului…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s