Noaptea minții

Încă o dată teoriile specialiștilor în gândirea noii generații angajați de corupții și de hoții instaurați la butoane în România în decembrie 2016 se dovedesc a fi adevărate. PSD-ALDE, monstruoasa coaliție, formată evident pe baza intereselor comune întru salvarea propriilor piei de furcile caudine ale DNA și ANI, își continuă triumfalul marș spre distrugerea principiilor ce asigură buna funcționare a sistemului democratic.

Nu stau să fac apologia a ceea ce înseamnă ideea de democrație, îmi vine să vărs când trebuie să citez din tot felul de corifei care și-au dat cu părerea de-a lungul deceniilor pe tema în speță. Și oricum sunt adeptul practicii decât al teoriei. Cât despre specialiști și priceperea lor…

Am avut posibilitatea în schimb să trăiesc bune perioade de timp în alte dimensiuni sociale europene și poate de aceea am o aversiune aparte față de originalitatea clasei politice autohtone în a propăși conceptele ce își au originea taman în agora Antichității.

De aceea mă irită și mă scoate din minți jemanfişismul și miserupismul conaționalilor mei. Atât a celor care comit ilegalități și ajung să dea exemple de modele europene atunci când vine vorba de justificarea mânăriilor și măgăriilor comise, uitând nivelul cu mult superior valoric al sistemelor luate drept exemplu. E ca și cum ai da un examen și ai copia ca nesimțitul cu tot cu adnotări și cu trimiteri către note bibliografice, bașca remarci din seria” Vezi figura, tabelul etc de la pagina…). Parlamentarii noștri, liderii ce guvernează România, cu precădere monștrii PSD-ALDE, fiind niște plagiatori de excepție, e și normal să avem de-a face cu niște compilații de texte americane, britanice, franceze, germane, un talmeș-balmeș ce lasă mereu loc de interpretare și de șanse pentru corupți și coruptibili de a scăpa basma curată.

Pe de altă parte, revenind la ideea din primul paragraf, de neînțeles totuși lentoarea și dezinteresul unei majorități sociale față de problemele de facto ale nației, față de pericolul în care se află democrația românească. Știau pe ce bazează derbedeii prezentului când s-au apucat de mârșăvii. Strategii israelienii cunosc, iată, mentalitatea boborenilor de la nord de Dunărea, știu foarte bine se pare cum să-i sfătuiască pe imberbii conducători ce metode trebuie să adopte aceștia pentru ca fraierii votanți să nu mai cârâie de fiecare dată când putreziciunile comise de corupți încep să-și facă efectele.

Și ce exemple care să confirme cele mai sus dacă nu reacția societății la cele relatate de media pe tema Justiției, la inechitățile sociale create de coaliția PSD-ALDE pe linia public-privat, în sfera pensiilor speciale care vin să confirme dictonul” Toți sunt egali în fața legii, dar unii sunt mai egali ca alții”, ori măsurile din Programul de guvernare rămase neîndeplinite:

Dacă mai adăugăm și lacrimile de crocodil ale celor care odinioară îl înjurau și îl trimiteau din nou în exil pe Regele Mihai și care acum, odată trecut Majestatea Sa în lumea drepților, nu mai prididesc a vorbi despre relația specială avută cu fostul Suveran, parcă și mare scârba și sila. Cât despre gândirea foștilor comuniști acum metamorfozați, de fațadă, în fani ai Regalității, grăitoare sunt imaginea statuii lui Mihai I de la Craiova, una plină de găinaț în timp ce aleșii pesediști și cohorta lor de bocitoare și de cocârjați îl comemorau precum și răspunsurile celor din urmă la întrebările reporterilor legate de prezența lor la miting:

 

Da, știu ce veți spune că pun botul la orice știre luată de pe te miri ce site. Sincer să fiu nu îmi pasă dacă gândiți astfel. Decât să fac parte din marea mulțime a pulimii lui Tăriceanu&Co., mai bine cu ideile mele despre realitățile resimțite prin toți porii ființei.

România pare a fi intrat într-o comă profundă, într-un lung somn al rațiunii. Pentru ea, ziua acțiunii și determinării s-a încheiat. Anestezia administrată de clasa politică, somniferul pregătit în laboratoarele specialiștilor în manipulare își produc efectele. Pâcla ce s-a așezat peste gândirea rațională cu greu va mai putea fi înlăturată. Istoria ne-a arătat de-a lungul existenței poporului că acestuia, mai devreme sau mai târziu, i s-a urât cu binele și atunci și-a executat cu sânge rece liderii ce l-au adus pe culmile progresului.

De aceea orice încercare a unora sau altora mai corecți și mai cinstiți, cu dragoste, reală nu de fațadă, față de de țară și de popor de a schimba lucrurile și de a le îndrepta sunt sortite eșecului. Căci comoditatea și apetitul pentru pomeni sunt cele care dictează și fac ordinea în societatea românească din prezent. Iar liderii politici știu asta.

Prin urmare, dormi națiune română în continuare! Totul e bine, totul e roz și perfect! Mai dă-i dracului pe nemți, francezi și englezi sau americani. Ei” ie” proști și” nu știe” ce înseamnă normalitate. Tu ești buricul pământului!

Totuși cum de-i înjuri și îî faci albie de porci, dar îți place la nebunie să te tot duci în vacanțe pe acolo, pe la ei?

Hai sictir!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s