Siderația zilei: Mândria de a fi…fraier

geolucianTrăim vremuri din ce în ce mai maronii. Sau gri, dacă preferați o altă comparație. Oricum am privi actualitatea, nu e deloc de bine. Oricât am incerca sa cosmetizăm informațiile ce ne bombardează, negativ, din orice punct al țărișoarei noastre. De parcă de undeva de acolo dintr-un invizibil univers cineva încearcă să ne trezească din beția originalei democrații în care colcăim din 1990 încoace.

Nu sunt mari diferențe între ceea înghițeam cu lingura imediat după 22 decembrie 1989. Nu sunt mari schimbări nici la vârful societății, de acolo de unde se tot trag hățurile mai spre ”hăis” decât spre ”cea”. Sunt tot ăia de dinainte, metamorfozați în mielușei ce nu mai pot de dragul nației în fața căreia ies cu fiecare ocazie și debitează tot felul de idioțenii. Care mai de care mai abracadabrante. Si culmea boborenilor, minoritarilor, le cam place în timp ce majoritatea se…complace.

În acest răstimp, trista realitatea ne faultează din plin. Companiile publice de transport aerian și feroviar sunt în colaps, cu investiții sublime dar care lipsesc cu desăvârșire (ca să citez și să parafrazez din Caragiale), de parcă interesul este acela de a pune pe butuci infrastructura de transport a României. Întru beneficiul, evident, al anumitor cercuri obscure din anturajul decidenților politici.

Salariile scad, în uralele anumitor categorii sociale care cred contrariul și brașoavele vândute prin tembelizoare de foștii pupincuriști ai lui Vadim, extremiști de dreapta ce pozează acum în salvatorii nației. Standardul existenței de zi cu zi scade, toate cheltuielile cresc. Dar toți sunt preocupați de…tâmpeniile cu statul paralel și mișcările sorosiste, ignorând o vorbă mare din popor cea cu hoțul care strigă: Hoțul!

În același timp, oamenii legii și-o fură original. Cu largul concurs al legilor și al legiuitorilor care le creează. Nu există zi în care să nu aflăm cum un polițis e ultragiat de către derbedeii societății, mâinile fiindu-i legate de către nemernicii din Stâna cocoțată pe Deal.Dacă mai luăm în calcul și mărinimia politicienilor față de pușcăriașii notorii s-a dus naibii toată siguranța noastră cea de toate zilele.

De fapt, dacă stăm nițel, înainte de a da cu parul și de-a-i acuza pe nemernici de amatorism etc, aceștia știu exact ce urmăresc. Și nu e vorba numai de acoliții lor din lumea interlopă, ori cu conexiuni în această zonă neagră a societății. Planurile vizează ceva mai mult de atât. Un popor bolnav, needucat, ce trăiește de o zi pe alta, într-un perpetuu climat de nesiguranță, atât la propriu cât și la figurat, este extrem de ușor de manipulat.

Prin urmare, nu ne mai rămâne decât să ne pregătim pentru marele dezastru pe care imberbii zilei îl patronează și spre care merg triumfal, mândri nevoie mare, conștienți că vina, deși le apaține, oricând va fi a  celor care nu vor binele țării. Pentru că prostimea e prea ocupată cu alte mărunțișuri și mici găinării cotidiene ca să realizeze cine trebuie executat și trimis la ghena istoriei.

Trist și totuși atât de adevărat!

semnatura

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s