Cântecul de sirenă al șobolanilor roșii

Stau și mă crucesc citind, auzind, văzând reacțiile boborului și ale politicienilor purtați pe umeri de acesta la anunțul neamțului privind organizarea unui referendum pe tema corupției, a amnistiei și grațierii în România. Dincolo de glutamații tembelizaţi, siderată este reacția clasei politice aflată la guvernare, o clasă politică” legitimă” atât cât îi este dat de cele 3 milioane și ceva de voturi exprimate în favoarea ei. Că mustăciosul de Teleorman este unul arogant, inconștient, impertinent și ignorant în ale legilor țării se știa. Că junele fante mare iubitor de” familie tradițională” are tendințe de mare mic dictator e la fel de cunoscut. Dar boborul… Chiar în halul ăsta a ajuns? Încât să pună botul la orice gulgută otrăvită și să creadă în lacrimile de crocodil, în cântecul de sirenă al unei clase politice care mai tot timpul a promis că va face, că va drege dar nu a concretizat nimic odată preluate frâiele puterii?

Citeam și mă cruceam observând disperarea celor care i-au votat pe descendenții vechilor comuniști. Frustrarea lor emanată prin toate sinapsele gândirii și ușurința cu care se lasă manipulați de către acești farisei ai politicii. Cât de mare poate să fie durerea unora, patima lor pentru cel mai” drept și corect” fiu al poporului în viziunea lor de au ajuns să ia calmante, să urle văzând cum răii iohanisto-soroșisti se pun de-a curmezișul visului lor de preamărire.

Fraților, treziți-vă! Cât timp mai visați la cai verzi pe pereți albaștri crezând că odată instalați ăștia la putere vă va fi mai bine? În 1996 ați sperat în marea schimbare, mulți s-au întors în țară crezând că țărăniștii vor readuce prosperitate și viața occidentală boborenilor. V-ați fript și v-ați întors către aceiași șobolani hămesiți rămași pe tușă. Am mai vorbit și dățile trecute despre asta. Vă mai întreb un singur lucru: trăiți mai bine în prezent, luând în calcul tot ceea ce vi s-a promis înainte de alegeri, dar care a dispărut precum măgarul în ceață. După preluarea puterii?” Moștenire grea”, nu-i așa?

În fine, nu vă învățați minte niciodată…

Revenind…

Ieșirea la rampă a fantelui mustăcios de Teleorman, el însuși mare uzurpator de funcții publice prin faptul că el reprezintă creierul guvernului Grindeanu, acesta din urmă fiind o simplă marionetă, dublată de deja celebra lamentare din seria” noi vrem, ei nu ne lasă” (atât de veche și, din nefericire, atât de permanentă în mentalitatea prezentului) nu face altceva decât să confirme jemanfișismul și miserupismul aleșilor neamului când vine vorba de prioritățile actuale ale neamului.

Nimeni nu le contestă programul de guvernare, așa cum tovarășul PSDragnea încearcă să insinueze. Dacă stăm bine să analizăm lucrurile, tehnocrații înainte de a preda puterea le-a lăsat libertatea celor ce au câștigat pe somnul rațiunii poporului de a continua anumite demersuri. Ce-au făcut șobolanii roșii? Au amânat la rândul lor reformele pe motiv de lipsă de bani. Nu mai spun că îi taxează la greu și pe cei aflați în zona pensiilor private. Dar asta e altă mâncare de pește.

Ceea ce refuză tovarășul mustăcios să spună din start este motivul real al demersului inițiat de Iohannis: lupta împotriva corupției, o temă care derivă dintr-o alta mai mare având la origini proiectele de modificare a legilor penale, chestiuni pe care șobolanii din PSD nu au binevoit-o a o aduce la cunoștința publicului consumator de show-uri tembelistice la teveu. Ce sens avea să o facă de vreme ce ei știau clar că ar fi pierdut niște procente bune la alegerile câștigate pe drept, sau nu, la 11 decembrie 2016. Prin urmare, ăsta este realul motiv pentru care Iohannis și societatea a ieșit în stradă.

În plus, necorectat de pipițele moderatoare de la tembeliziunea urmăritului general, infractorul Ghiță, mustăciosul june și-a continuat delirul în discursul său întru îndobitocirea nației pomenind de lovituri de stat. Unele închipuite, având în vedere că nimic din ceea ce a făcut Iohannis nu s-a încadrat la această mârșăvie politică. Dar, deh, poporul nu prea citește Constituția și celelalte legi și preferă să înghită precum un bolnav psihic tot ceea ce i se dă la tembelizor.

Ultima chestiune la care doresc să mă opresc. Manipularea crasă la care se dedă ciuma roșie din România pentru a atrage lumea la referendum: asocierea cu tema familiei tradiţionale la poporul român (din această perspectivă ce mi-e Dragnea, Daniel CEO-ul BOR, ce mi-e Trump) și o temă la fel de fierbinte – ridicarea imunităților demnitarilor. Aș pune pariu mie-n sută că rezultatul unui astfel de plebiscit național va fi interpretat după bunul plac al aleșilor neamului. Dacă la faza cu uniunea sexuală dintre un bărbat și o femeie, lucrurile deja se știu, în cea de-a doua situație, cea a imunităților, totul stă sub semnul incertitudinilor întrucât, pe sistemul ignorării dorinței poporului de a avea un parlament cu doar 300 de indivizi legiuitori, aceeași situați se va petrece și cu imunitatea în ipoteza unui rezultat pro-eliminare. Cât despre rezultatul privind amnistia și grațierea, ce sens mai are să-l spunem, de vreme ce râzând mânjește, PSDragnea a și sugerat care va fi acesta.

Până atunci însă, să vedem cum va continua mârșavul plan de implementare a programului de” mulțumire” pentru” sponsorii” de după gratii sau aflați la un pas de a intra în celule. Dacă miercuri, 25 ianuarie, șobolanii ăștia îl vor și pune în aplicare, atunci vom avea cu adevărat o problemă. Care va fi reacția societății civile, nu se știe, atât timp cât e mult prea dispersată, boemă și se întâlnește seară de seară nu în stradă pentru a-i beli pe șobolanii din politică ci în cluburi, cafenele și restaurante.

Și atunci…

Să auzim numai de bine?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s