Scârbavnica periodică grea moștenire

Apariția fantelui june de Teleorman, virilul Liviu Dragnea – acest Petre Roman al timpurilor moderne, la tembeliziunea unia certat cu legea și trimis de serviciile secrete să se bronzeze te miri pe unde și acuzarea regimului tehnocrat de lipsa a 10 miliarde din buget vine să întărească teoria grelei moșteniri la care politicienii incompetenți dar dornici să acceadă în diverse funcții publice apelează periodic. Faza cu comisia parlamentară ce urmează să ancheteze ”isprava” guvernului Cioloș este și ea una de domeniul grotescului grobian în condițiile în care, vă spun de pe acum, rezultatul se știe: cei care au guvernat timp de un an de zile țara trebuie să plătească (mai ales că monstruoasa coaliție pesedisto-aldistă deține controlul în Parlament; și mai grotescă mi se pare apelul manechinului cinci neveste, primul dintre liberalii trădători de crez politic, către cei ce încă mai simt liberalismul cum le curge prin sânge – dar despre asta, cu altă ocazie). Pentru prostia celor ce le-a urmat la butoane, evident și care se văd acum în imposibilitatea de a-și ține promisiunile pentru că și ei au apelat la tehnica Elenei Ceaușescu din 21 decembrie 1989. Mai țineți minte episodul cu 100 de lei la alocație? Cam în aceeași parametri lucrează din patru în patru ani și politicienii născuți din seva fostului PCR și metamorfozați acum în tot felul de ”democrați”.

Apariţia junelui teleormănean cu dantura făcută franjuri nu mi-a provocat decât silă și mi-a lăsat un gust amar dovedindu-mi a nșpea mia oară că interesul politicului pentru bunăstarea populației este unul minimal, dacă nu chiar sublim prin lipsa lui în practică. Totul se rezumă la simple jocuri de culise, având în spate aceleași reguli de când hăul și pârâul și cu aceleași public de regulă labil și instabil care susține o tabără sau alta. Așa că era și normal ca mustăciosul pesedist să iasă la rampă cu același infect discurs la care au apelat și cederiștii în 1996, dar și cei care le-au succedat la butoane în 2000 șamd.

Dincolo de repetarea unui discurs deja expirat, dar, culmea, cu mare priză la publicul mult prea îndobitocit și glutamatizat politic, altceva trebuie remarcat în atitudinea lui Dragnea. Faptul că, având în spate susținerea tradiționaliștilor, are curajul să purceadă la lupta cea mare și să răstoarne tot ceea ce stă PSD-ului în cale întru prosperarea mârșăviilor baronilor din umbră, mulți dintre ei, în paranteză fie spus, ajunși parlamentari. Astfel, de la democraţie la dictatură nu mai e decât un pas. Acum prefigurându-se un altfel de dictatură executivo-parlamentară. Ce model democratic din lumea înconjurătoare l-o fi inspirat pe junele mustăcios, habar nu am. Și nu mă interesează. Pentru că nu sunt și nu mă erijez, așa cum o fac alții pe la tembeliziuni, în a fi politolog, sociolog etc. Am prin o ură pe ăștia din timpul facultății când am avut drept profesori niște fosile ale vechiului regim care ne vorbeau de bunătatea socialismului în detrimentul altor doctrine. În fine.

Rămâne de văzut dacă studențimea, pe care tovarășul de la Teleorman și-o dorește de partea lui, va și mușca din gulguta otrăvită ce-o va transforma în zombie-ul perfect. Deja șefii diverselor organizații studențești au și trecut la ridicat osanale și dedicat ode fiului cel mult iubit. Limbile lor deja curăța dosul teleormăneanului ce se visează șef peste România. Ceea ce reprezintă o mare problemă în condițiile în care, de-a lungul istoriei postdecembriste, studenții au fost singurii care au mai ținut piept șobolanilor roșii. Ori, acum pe punctul de a fi infectați și ei, cu virusul pomenilor electorale, slabe șanse vor mai fi pentru o opoziție din societate pentru baronii și mafioții ce guvernează de fapt și de drept România.

Si atunci să mai avem dreptul de a mai spune ceva? Probabil doar cu aprobare din Kiseleff…

Să auzim numai de bine?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s