Românii mândri se întorc la butoane. A început restaurația

Degeaba se agită unii acum și se dau de ceasul morții că uite ce ne fac nenorociții ăștia de au preluat puterea la data de 11 decembrie. Vina e taman a acelora care acum zbiară și urlă în prezent dar care au preferat un mic grătar cu prietenii, o plimbare până acăsică la mămica pe gratis (acum le dă PSD-ul gratuitate de o să le iasă pe nas în toți anii ce vor urma) sau au frecat menta aiurea în loc să iasă la vot.

Degeaba plâng unii acum mai ceva ca Smărăndița popii din Amintirile lui Creangă. Era de așteptat ca șobolanii roșii să purceadă la înhățat din nou și la ros din greu oasele scăpate în mâna tehnocraților în 2015. Și prin urmare, tirada la care asistăm în prezent e doar începutul restaurației unui sistem care băloșit din greu timp de un an de zile cât a stat pe tușă.

Trist e că această restaurație se face pe prostia celor mulți și care reacționează pavlovian la anumiți stimuli, la anumite sintagme sau când vine vorba de anumite privilegii. Mulțimea glutamatizată e prea puțin interesată de efectele pe termen lung ale unor măsuri populiste incluse în programul de guvernare, plin de greșeli gramaticale, propus de echipa lui Dragnea. Că nu au avut niște creiere cărora să le treacă măcar razant prin sinapse gândul unei verificări cu unul din programele informatice existente în mediul virtual, se observă după ”elitele” cu care șobolanii defilează prin cotloanele de la Palatul Victoria, bine ghidați, din Kiseleff, de către ”premierul” cu dantura ”perfectă”.

Prin urmare nu e de mirare că la butoane s-au reîntors, victorios, purtați de uralele mulțimii glutamatizate aceleași personagii notorii care din 1990 încoace, sub o coloratură politică sau alta, după cum a bătut vântul, nu au făcut altceva decât să mascheze regresul intelectual al nației sub o falsă imagine ”Made in Moscova”. Doar nu credeați că Moscova va sta pe tușă și va asista impasibilă la avansul NATO în Balcani. Despre asta cu altă ocazie, insă.

Revenind la oile noastre, cât de curând mărețul plan socialisto-aldist (ciudată struțo-camilă formată din dușmanii de odinioară de la începuturile tulburi ale politichiei române postceaușiste) se va prăbuși. Semnalele pe care le trag mulți specialiști (și nu din aceia plătiți regește de către tembeliziunile deja politizate) sunt acum ignorate. Și e și normal să fie așa. Și între 2004-2008 (epoca Tăriceanu) a fost la fel. Și i-a păsat cuiva de asta? Românul are mintea scurtă, mai ales când e vorba de burdihan, crăpelniță șamd. După beție se trezește. Și apoi se apucă din nou de băut. De supărare evident. Cine se trezește…

Trăim vremuri tulburi. Și permiteți-mi să îmi rezerv dreptul de a fi sceptic. Pentru că, din 1990 încoace, nimic din mărețele gulgute propagate de politicienii români nu s-au concretizat decât în plan personal pentru aceștia din urmă. Sublima industrie a fost privatizată și ulterior a dispărut precum naftalina pusă la soare. Unde anume s-a pierdut? Uitați-vă la averile celor care vă promiteau marea cu sarea în acele timpuri. Infrastructura rutieră suferă din plin. Despre cea feroviară nu mai spun. Că atunci când se dă semnalul că iarna va intra în țară toți se agită și sunt pregătiți, o știm cu toții. Dar, nu știu cum naiba, ea, iarna, îi surprinde în ofsaid. Ce măsuri se iau? Niciunele pentru evitarea pe viitor a unor astfel de situații.

În concluzie, de ce vă plângeți acum? Doar nu credeați că vor fi câini cu covrigi în coadă după alegerile din 11 decembrie. De vină și acum, ca de altfel și cu precedentele ocazii, sunt… ante guvernanţii. Cei care au lăsat o grea moștenire noilor câștigători. În 1996 așa au zis cederiștii: că nu pot schimba rapid ce au implementat comuniștii. Prin 2004, așa vorbeau și liberalii din Alianța DA cu Tăriceanu în frunte. În 2017, Dragnea, ”premierul” României vorbește de minele lăsate de soroșiști prin ministere și cere populației răbdare. Eterna răbdare.

Voi nu v-ați săturat de minciunile spuse periodic de derbedeii statului politico-mafiot instaurat în România? De acești indivizi ce trebuie judecați pentru subminarea economiei naționale în complicitate cu marile corporații, în timp ce urlau de zor că nu-și vând țara? De fapt au dat-o pe gratis pentru niște comisioane babane pentru camarila pe care o reprezintă. Nu v-ați săturat?

Întreb și eu! Nu dau cu parul!

Să auzim numai de bine?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s