România, sub zodia monstruoaselor coaliții

Sincer, nu înțeleg ce valențe are pentru alianța ce se pregătește să intre la guvernare, ideea cu ”respectarea drepturilor și libertăților cetățenești”. La cine se referă stimabilii din vechea coaliție a USL-ului acum în blană de ”PSD-ALDE”? În orice caz, nu la oamenii simpli, puși zi de zi la zidul umilinței de către imberbii din administrația centrală ori locală, nominalizați, mulți dintre ei pe criterii sexualo-politice.

Pentru aceștia, oamenii de rând a se înțelege, indiferent de cine ajunge la putere, lucrurile nu se schimbă. Ci doar se înrăutățesc (în cazul anumitor categorii de salariați) și se îmbunătățesc (în cazul altor categorii sociale, nu neapărat de salariați). Sunt proverbiale imaginile care circulă în mediul virtual cu mesaje din categoria: unde am fi ajuns dacă nu am fi ales ca tot hoții să ne conducă. Dar cine să ia aminte la acele mesaje? Cei care merg disciplinat la vot? Nu prea le au ei cu alfabetizarea digitală, mai mult cu telecomanda tembelizorului…

Pe mine, unul, puțin mă încălzesc astfel de aberații post-electorale. În 27 de ani de la ”eliberarea” du sub jugul ceaușist, suntem la fel de mințiți și de manipulați. Dacă într-adevăr voiau binele nației puneau osul la treabă pentru binele tuturor încă de pe atunci, în zorii libertății post-ceaușiste. Dar nu…

Pe vremuri, înainte de 1989, agresiva manipulare o dirija din plin aparatul de propagandă al PCR. Acum, în timpurile moderne, o fac cu toții. Fie de-a dreapta, ori stânga politichiei dâmbovițene. Asistăm așadar la o reproiectare a vremurilor autoexilatului Caragiale. O lume a Cațavencilor, Farfurizilor și Brânzoveneștilor, reînvierea clipelor în care diverse Chirițe ori diverși Trahanache/Dandanache etc aspiră la un fotoliu călduț timp de patru ani. La care au ajuns ”mulțumită” prostiei și ignoranței poporului, unul mult prea ”glutamatizat” televizual cu tot felul de poșirci pe post de produs ”elitist”.

Din nou, România și-a dat cu tesla-n organe (a cam rămas fără ”dotări” la cât de des a făcut-o) și și-a trimis să fie reprezentată la” Capitală” de tot felul de parveniți și de lichele, unii/unele dintre ei/ele fiind deja veterani de veterani în ale Parlamentului.

Practic, nu s-a schimbat nimic în România lui 2016. La vremuri noi, tot ei au ajuns să conducă. Cine anume? Cei care organizau cu fast pe Arena Națională tot felul de sindrofii. Cei care an de an ne-au tot povestit de creșteri economice pe hârtie căci în buzunarul românului de sub linia medie nu prea s-au simțit. Cei care au administrat, întru folosul propriilor grupări de interese, întreaga țară. Cei care au dat vina pe un guvern instalat în decembrie 2015 pentru tot răul produs în România timp de 26 de ani.

Faza urâtă e că mulți au și pus botul la gulgutele otrăvite ale imberbilor și mișeilor care cică își spun ”formatori de opinie”. Rezultatele neghiobiei acestora dar și a celorlalți care au ales non-combatul de la urna de vot se vor materializa cât de curând. În ceea ce cu fast și fală zic moștenitorii defunctului USL spun că vor să aplice imediat după instalare: ”respectarea drepturilor și libertăților cetățenești”. Beneficiarii acestui demers se știu: nu degeaba s-au tras sforile pentru ca anumiți trepanați și emanați să ajungă în Parlament. Tocmai pentru ca ALDE Tăriceanu și cu ai săi acoliți fie din PSD ori parveniți din PNL, PMP șamd să poată fenta legea după bunul plac. Așa cum de altfel au tot fost învățați să o facă toți acești corigenți în ale normalului, din 1990 încoace.

Să auzim numai de bine?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s