Tranchilizați de propria prostie. Sau ”inconpetență”. După cum doriți!

Cazul ursulețului ucis în cel mai sadic stil, animăluț transformat de corifeii condeiului plătit de către ”pește-prăjit la creier”, în ditamai ursul care amenința viața și integritatea locuitorilor Sibiului, vine să completeze o lungă listă de erori generate de incompetența și de prostia tuturor factorilor responsabili în gestionarea problemei respective. Pornind de la autorități, care s-au mulțumit cu un sec și insipid răspuns parcă desprins din cursurile absolvite pe șestache cine știe pe unde prin ce fundătură a României și încheind lungul pomelnic exact cu acei indivizi din mediul societății civile ce au o stupidă satisfacție în a accepta spălarea pe creier a păpușarilor din sistem.

Citeam, cu oripilarea de rigoare, reacțiile feisbuciștilor, le-am analizat unora dintre ei profilele de pe rețeaua de socializare. Multora dintre ei nu le lipsește suita de poze făcute la munte, în mediul în care ar fi trebuit să își ducă și traiul micuțul patruped executat mișelește de cică niște vânători (care sunt ageamii ăia care nu nimeresc cu tranchilizantul dar în schimb ochesc din prima cu glonțul?). Taman ei s-au găsit să le țină partea călăilor. Vedeți? Asta este societatea românească în care trăim. Una plină de ipocrizie, ignoranță și nesimțire. Un mediu nociv, plin de pestilențialitate, în care ne bălăcim precum porcii și trăind cu speranța că noi suntem cei mai cei între cei mai cei nedorind a accepta că de fapt și de drept greșim la greu atunci când luăm, în superficialitatea ce ne caracterizează decizii peste decizii cu efect pe termen mediu sau lung.

Priviți imaginea de mai jos și veți înțelege la ce mă refer.

 
http://giphy.com/embed/l0HlxuLArkGP83wRy

via GIPHY

Nu-i așa că lucrurile nu mai par atât de simple? A cui e vina? A noastră, sau a patrupedului plecat în căutare de hrană, ori debusolat complet de transformările mediului în care și-au traiul nestingheriți mulți dintre înaintașii lui? Cum mama măsii să nu vină animăluțele pădurii în orașe când idioții de la administrațiile locale permit distrugerea pădurilor pentru a oferi spații pentru ridicarea de diverse construcții ca alți tembeli, culcați normal și treziți bazați a doua zi, să aibă căcăstoarea direct în pădure?

Sincer să fiu, nu prea cred în povestea că ursulețul respectiv era turbat. Și că, luând in calcul acest aspect, lichidarea lui este justificabilă. Turbarea poate fi cel mult una simbolică și generată de imposibilitatea unei altei reacții din partea patrupedului în fața agresivității animalice afișate tocmai de cea mai ”inteligentă” ființă de pe planetă (că așa s-a autoproclamat omul și în virtutea cărei calități tot acționează și distruge mediul înconjurător și decide asupra vieții celorlalte viețuitoare fără a ține cont că de fapt ale au fost lăsate de Creator cu un scop anume pe lumea asta).

Pe de altă parte, societatea românească actuală, una încremenită în proiectul lenei și puturoșeniei denumit generic ”Asta e, m-avem ce-i face!”, se tot încăpățânează în prostia ei pe loc repaus să ia tot ce e mai rău de la mediul occidental, nedorind să preia și metodele acesteia, pozitive evident, în ceea ce privește protecţia mediului.

Un exemplu grăitor mai jos:

 

E chiar atât de geu să învățăm de la alții? Se pare că da. Atât timp cât în fruntea instituțiilor abilitate, în cadrul echipelor aflate pe teren se află câte un Dorel, sau mai mulți, numit mai mult politic și nu un manager profesionist care ar ști, în situații de criză, cum să reacționeze.

Așa că să nu ne mire că și de acum încolo vor mai apărea tot felul de știruțe-bombă în care Trahanache și Dandanache, Farfuridi și Brânzovenescu cu onor Pristanda – ofițerul aflat în slujba lor și nu a cetăţeanului se vor da în grotescul spectacol specific celor care se pricep la orice, mai puțin la treburile pe care sunt puși să le administreze.

E societatea românească din prezent. Acum rămâne să decidem cărui prezent aparține. Că numai secolului al XXI-lea nu…

Să auzim numai de bine?

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s