Atacul năpârcilor

De ce nu progresează România? Pentru că ne plângem morții, ne spune fostul șef politruc al PCR, erijat în primul conducător al prostimii în perioada postdecembristă. Evident, într-un discurs marcat de un jemanfişism caracteristic ființei sale și cu un scuipat la fel de specific aruncat direct în capul celor ce încearcă să nu lase deoparte, aruncată în tomberonul istoriei, imaginea propriului copil, soț etc ucis de năpârcile eșaloanele doi și trei ale partidului comunist.

Sincer, nu mi-a venit să cred ce a putut elucubra mintea unui individ precum Iliescu la reîntâlnirea cu foștii CPUN-iști. I-am revăzut pe toți cei pentru care țara asta de la nord de Dunăre s-a dezbinat pentru prima oară în mai multe tabere, evident cea mai vehementă fiind gașca celor ce i-a purtat pe umeri până în 1996 pe derbedeii protipendadei PCR. În primă fază, am vrut să-l iert pe fostul activist și să pun totul pe seama vârstei. Dar mi-am adus aminte de amărâtul de Vișinescu, singurul torționar ce a picat ca prostul în gura înfometată a prostimii încă ahtiată după senzațional. Și apoi am dat peste câteva poze ale celor călcați în picioare de hoardele de mineri chemate, de cel ce ne îndeamnă să trecem peste cică, pentru a restabili democrația românească atât de amenințată de ”golani”. Și am mai găsit o fotografie: reprezintă imaginea a doi părinți încovoiați de anii plini de tristețe ce au trecut peste ei de când lumina ochilor lor , a copilului, a fost stinsă taman de restauratorii iliescieni ai libertății, pentru că a cutezat, evident, să se ia de năpârcile comuniste.

Și acu, tovarășe Iliescu. Mă adresez dumneavoastră. Aveam doar 13 ani la Revoluție. Și am fost marcat profund de cele întâmplate în acele zile. Eram fascinat de nebunia celor tineri ce cereau eliminarea comuniștilor din sistem. Și acum veniți să îmi spuneți că ar trebui să trec eu, să treacă cei schilodiți de oamenii aduși de voi, reuniți acum după 26 de ani să celebrați CPUN-ul dezbinării neamului românesc, peste toate acele clipe?

Ar cam trebui să vă fie rușine, tovarășe! Așa ar fi sunat o mustrare a șefilor dvs în fostul regim. Nu o să vă mai gratulez domn cât timp veți mai trăi și mult după. Nu meritați acest apelativ. Prin atitudinea belicoasă și deloc onorantă pe care ați arătat-o între foștii activiști, colegi de PCR deunăzi, v-ați amanetat pentru eternitate statutul de animal biped (ciudată comparație pentru dvs, nu? Să ajungeți să fiți asociat efectiv cu expresia ce v-a făcut celebru la un moment dat). Vă mai transmit ceva, tovarășe Iliescu: nu, noi, ”tinerii golani” de atunci nu vom uita niciodată măcelul, pe care l-ați ordonat, asupra prostimii (o spun documentele din dosarele ce vă vizează direct pe dvs și pe clica numită pompos CPUN). Și nu ne vom lăsa până nu veți plăti pentru durerea pricinuită pentru ca să vă mențineți acolo la vârful puterii.

Să vă mai spun cine e vinovat pentru regresul României? Sunt mulți dintre cei din fostul aparat nomenclaturist ce brusc, din 1990 încoace, v-au tot lins tălpile și s-au băgat pe sub pielea dumneavoastră, tovarășe Iliescu. Brusc, foștii purtători de carnete cu Secera și Ciocanul au devenit democrați, apoi social-democrați și, odată instaurat traseismul politic, au trecut ba pe la conservatori, ba pe la liberali, ori democrat-liberali (știți cum se numesc astfel de personaje, nu?). Crezând, probabil că astfel li se va şterge urma și lumea va uita la ei.

Năpârcile fostului sistem, crescute sub directa dumneavoastră oblăduire, sunt cele ce au devalizat România. Ele sunt cele care s-au îmbogățit subit după violul comis asupra avutului obștesc de care era atât de mândru fostul șef direct. Nu vă ajungea cât vă dădea. Voiați mai mult. Tot mai mult. Și așa l-ați mazilit într-un simulacru de proces ordinar spre satisfacția hoardelor de oameni simpli ce doreau să vadă sânge de domn curgând şiroaie. În istorie am mai avut un caz: cu Moțoc și Lăpușneanu. Dar departe din toate punctele de vedere comparația. Și rolurile sunt un pic inversate…

Vin și vă întreb, tovarășe Iliescu: unde ar fi fost România în prezent dacă năpârcile nu ar fi violat la nesfârşit neamul românesc? Unde am fi fost noi, ca naţie, dacă aţi fi militat pentru bunăstarea generală nu a mafioţilor ce acum povestesc cu emfază cum au făcut ei, corect, primul milion de dolari după decembrie 1989? Oare unde am fi fost????!!!

Cum ar fi trăit oare tinerii din ziua de azi, dacă voi, năpârcilor, ați fi vegheat să le fie și lor bine? Să aibă și ei viitorul asigurat, nu să cerșească prin străinătățuri după un blid cu mâncare și un pahar cu apă! Să poată să-și ia și ei zborul din casa părintească și să-și croiască un drum în viață, în țara lor, nu afară peste hotare! Nu să stea prim maghernițe plătind bani pe chirii, nefiind capabili și neeligibili bancar, din cauza salariilor de mizerie impuse de voi, oficial și neoficial, pentru a-și putea achiziționa o casă! (și nu mă refer aici la beizadelele elitei afiliate gândirii voastre, ori la cei de prin aparatul corporatist). Oare unde am fi fost dacă voi erați de treabă, tovarășe Iliescu?

Dar nu îmi puteți răspunde la acest set de întrebări. Pentru că, după gândirea dvs, în iunie 1990 ar fi trebuit să ies în stradă și să-i ciomăgesc pe studenții, tinerii ce nu mai doreau comuniști la putere, nu? În adâncul sufletului, oricum întunecat, pe care ni-l arătați cu fiecare ieșire a dvs în public, cam asta gândiți. Orice gest ați face, nu vă puteți dezbăra de vechile obiceiuri de lup moralizator. Asemeni multora din mulțimea ce ne fluieră și ne huiduie pe noi tinerii că nu ținem cu Antenele și alte aparate de propagandă media (la 3o-40 de ani, cică am fi încă mult prea tineri ca să decidem viitorul României, frumoasă ”înțelepciune”, n-am ce zice!)

Și acum să fim serioși și cât se poate de realiști.

Da, poate vom înceta să ne tot uităm înapoi în trecut. Dar o vom face cu o condiție. Toți cei ce au îndurerat și îndoliat o nație să plătească din plin pentru netrebnicia lor. Toți. Fără excepție! Nu prea vă convine, tov. Iliescu, nu-i așa? Doar sunteți primul pe listă…

Să auzim numai de bine!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s