Cuțitarii politicii românești. O producție a somnului rațiunii națiunii de la nord de Dunăre

Stau și mă crucesc de ceea ce citesc. De fapt nu îmi mai fac semnul crucii de ceva vreme de când la frâiele bisericii a ajuns Mc Daniel Ciobotea dar e o altă mâncare de pește despre care am tot scris în cadrul rubricii Siderat de România.

Societatea românească, zăcământul de putregai descoperit de prin 2011-2012 de către DNA confirmă acest lucru, se află în cea mai ridicolă și totodată periculoasă etapă a existenței sale. După suita de impostori cu diplome de studii liceale, universitare, doctorale etc, a venit rândul unei alte categorii la fel de numeroasă să apară în fața reflectoarelor. Aceea a mafioților plecați din zona gri a lumii interlope și ajunși pe baza influențelor pe plan local să reprezinte cică a lor comunitate undeva pe la centru, adică prin onor capitala României.

Ce dovadă mai grăitoare mai vreți domniile voastre a vă aduce? Poate că declarația magnificului Nicolae Păun, altfel un domn respectabil ce se vrea a fi pe acolo prin spatele edificiului ctitorie a MC-ului Daniel Ciobotea (ce vreți: nu mă pot abține să nu mă iau de el!), ar fi îndeajuns sau mai bine zis elocventă și reprezentativă pentru această gașcă de imberbi și impostori.

Ca Nicolae Păun mai sunt și alții. Mai sunt cei care păstoresc cu bună știință mizeria ce macină, transformându-l într-un negru etern, albul societății, precum se întâmplă în fieful lui Victoraș cel mai tare din oraș: județul Gorj (vezi cazul incredibil de la Straja și amenințările la adresa jurnaliștilor verticali și independenți din zonă puse în practică de interlopii zonei prin vocea presarilor corupți și coruptibili). Mai sunt cei înscăunați pentru eternitate în fotoliile de primar (generalul, cinci stele Alexandrion, Onțanu e mic copil pe lângă situațiile întâlnite prin țară). Îi luăm în calcul și pe cei care promit că fac, dar de fapt își țin pe la spate încrucișate degetele știind că nu vor schimba nimic. Mai există arestații la domiciliu ori bolnavii vindecați miraculos de toate bolile în momentul eliberării de după gratii (marele doctor-fumător Sorin Oprescu oare ce are de spus?)

Și lista este una continuă și fără de sfârșit!

Pe acești impostori și farseuri îi tot trimiteți, fraților, să vă reprezinte în Parlament, administrație centrală ori locală! Să înțeleg prin prisma regulilor jocului și luând în calcul atitudinea lor de mafioți ordinari că sunt reflecția perfectă a celor ce i-au ales, a voastră?

Dacă toate calculele sunt corecte, somnul rațiunii națiunii române este de fapt cel mai mare coșmar de care are parte acest neam din 1866 încoace, de la eliminarea de pe scena politicii a domnitorului Alexandru Ioan Cuza de către, coincidență ironică, Monstruoasa Coaliție (coordonată de către radicalul C. A. Rosetti, conservatorul Lascăr Catargiu și moderatul Ion Ghica). Cine știe unde ar fi fost România dacă domnitorul Cuza ar fi continuat reformele și poporul ar fi primit educația necesară…

Nici măcar perioada regalității dinastiei de Hohenzollern nu a primit recunoașterea necesară din partea prostimii. Vă mai amintiți dansul drăcesc al țăranilor din 1947 când se bucurau de abdicarea regelui Mihai? Cum urlau ei bucuroși, nefiind în stare măcar să pronunțe corect numele, că a plecat ”Hopânțol”? Unde ar fi fost România, dacă poporul s-ar fi deșteptat nițel?

Ce a urmat din 1947 încoace nu are sens a mai repovesti.

După 1989 știm cu toții ce a început. Iar regresul societății este unul ce se amplifică pe zi ce trece. Prin urmare, slabe șanse să mai apucăm zile senine în care cei ce vor ajunge în fruntea țării să se facă remarcați prin demnitate, verticalitate și responsabilitate. Câte lucruri s-ar schimba în România dacă am avea astfel de lideri.

La urma urmei, fiecare popor își are liderii pe care și-i merită. Nu-i așa?

Dormi în continuare Românie! Că o faci destul de bine…

Să auzim numai de bine!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s