Aventuri în Estul Sălbatic (III)

Citesc mesajul unui doctor, locuitor al sectorului doi bucureștean, postat pe mirifica rețea de socializare feisbuc și rămân tablou, neștiind nici măcar dacă să râd sau să plâng. Individul ăsta, bine școlit după titulatura din semnătură, mai să erupă precum un vulcan din cauza mizerabilei atitudini a primăriei generalului cinci stele Alexandrion din Chiristigiilor în privința rezolvării problemei locurilor de parcare din zona locuinței domniei sale. Foarte bine că o face. Doar contextul nu prea îl ajută…

După ce a hibernat timp de trei ani de zile acest individ este gata să se ia la trântă cu toți și cheamă la răzmeriță și pe alții, amintindu-și brusc cum au fost aruncați de pomană milioane de euro când cu banii respectivi se puteau face parcări în spic precum în sectorul trei al lui Negoiță, ori puteau fi utilizați conform proiectelor inițiale ale primăriei domnului general pe clădiri supraetajate etc. Ba mai mult, propune domnia sa să se ia din trotuarul destinat pietonilor pentru a se realiza parcări. Iar aceștia, amatorii mersului pe jos, evident să meargă încolonați, unul în spatele celuilalt precum la armată, sau să se cațere pe vreun grad ca să treacă de un megabolid – obstacol, parcat de-a droanga de un prostănac cu carnet luat la Pitești.

Problema parcărilor TREBUIE REZOLVATĂ! E clar! Dar un gând ghiduș nu-mi dă pace și mă-nghiontește ”diabolicește”! Unde erați, fraților, când ați văzut că lucrurile trenează și se apropia ca termen de nefinalizare de o altă lucrare de modernizare a căii de rulare RATB de data aceasta din sectorul 3, zona bulevardului Liviu Rebreanu? (reamintesc că termenul inițial pentru deblocarea traficului din zona Iancului era prevăzut pentru data de 26 octombrie 2015; a doua zi, pe 26, tabla, postată pompos pe sensul de mers spre Pache Protopopescu, a dispărut subit!)

Aaaaa! Nu vă păsa, întrucât mulți dintre voi ați început să vă lăsați bolizii pe mijlocul străzii pe linia de tramvai și bine vă era! Păi, bine domnule doctor, cum rămâne cu ideea salvării de vieți omenești când Salvările rămâneau înțepenite în trafic pe una din benzi întrucât linia utilizată de mijloacele feroviare ale regiei de transport, care ar fi put fi folosite în situații-limită, stătea blocată de tancurile rezidenților ori ale celor ce lucrau în zonă? De ce nu ați luat atitudine ? Sau nu se pune la calcul situația în cauză? Dacă gândiți astfel, atunci, cu tot respectul, nu vă meritați statutul de doctor…

Așadar, în concluzie, acum degeaba încep să urle și să țipe toți. Nu se va rezolva absolut nimic! Ăstora, nesimțiții din fruntea administrațililor de sector, căci situația e similară și în alte zone ale Bucureștiului, puțin le pasă de noi, de voi, contribuabilii de rând! Trebuia să se ia ia la trântă cu domn general cinci stele Alexandrion din timp, nu de acum de când au început să apară notificările comunitarilor lipite pe parbrize. Trebuia să îi ia la rost pe edili, la palme și șuturi în fund, din clipa în care au observat că au câștigat licitațiile niște netrebnici acum aflați după gratii și care și-au bătut joc de toate planurile frumoase de pe hârtie. Sau din clipa în care au început să apară tot felul de mizerii legate de înțelegerile obscure și halucinante de tip mafiot făcute la nivel de primărie. Atunci, nu acum! (pariez mie-n sută că tot actuala administrație cu generalul în frunte va fi și din acest an încolo ”boss de boss” în Chiristigiilor)

Comunitarii nu fac altceva decât să respecte ordinul și să-i atenționeze pe șmecherii teribiliști de cartier cu cefe late și posesori de bolizi de ultimă generație că e timpul să respecte legea și să arate respectul cuvenit și celorlalți care, spre deosebire de ei, nu s-au născut cu mașină la scară, sau în familii de ”deontologi” și de ”intelectuali” și care sunt ori pietoni ori utilizatori ai serviciului public de transport în comun (cu mașini blocate de către amatorii de parcări la mișto).

Mai jos textul domnului doctor de pe pagina sa de Facebook cu precizarea că nu am intervenit cu nimic asupra conținutului acestuia:

Alexandru Bogdan 1 februarie la 22:50 ·

Pentru LOCATARII BLOCULUI 101A SOS IANCULUI NR 59, si pt totzi care parchează masina pe prima banda a drumului!!!! Dragi prieteni, lucrarea care s-a efectuat pe aceasta strada, precum si pe șoseaua Pantelimon , pt reabilitarea tramvaiului este o mizerie si o lipsa de respect pt totzi locuitorii zonei! A durat 3 ani, si avem in final, 1 tramvai si miiii de nervi! Pe șoseaua Iancului se merge pe o singura banda, trotuarul aferent blocului meu are 20 m lățime! Asa ca daca ai prins masina de gunoi, sau orice altceva, ai pus-o! Juma de ora pana la Piata Iancului! Proiectul inițial prevedea locuri de parcare in spic, asa cum e in sect 3, pe marile bulevarde! Dar nu s-a întâmplat asa, șoseaua Iancului rămâne cu o singura banda de mers pt masini, pe banda 1 sunt masini parcate, iar trotuarul variază de la 10 m la 20 m lățime!!!! Nimeni nu stie nimic, nimeni nu raspunde! Nu e nimic mai bun sau bine ca acum 3 ani, cu vechea linie de tramvai! Este o nesimțire totala la adresa locuitorilor acestui cartier! In plus, azi, picătura care a umplut paharul: M-am dus sa-mi spăl geamurile la masina, masina fiind parcata in dreptul imobilului Sos iancului 59! Ce vad pe parbrizul mașinilor parcate înainte si dupa a mea?Un anumit dl Claudiu de la Pol locală Sect 2, avertiza ca mașinile parcate in aceea zona, conform indicatorului de staționare interzisă din anii 1980, vor primii amenda ! Fraților, au cheltuit milioane de euro,au făcut un cacat de drum, nu s-au ținut de proiectul inițial care prevedea parcări in spic( si pt noi care locuim acolo!), si-l trimit pe unu,un amărât de polițist local, cu un cacat de salariu, sa ne dea amenda ca ne parcăm mașinile pe prima banda!Toate hârtiile din parbriz erau datate cu ora 10.20, cand a primit omul ordinul!!, restul parcate acolo dupa aceea ora, nu au primit nimic in parbriz!Nu ca nu au făcut nimic pt fluidizarea traficului si pt locuitorii din zona Iancului-Pantelimon, dar au făcut o mizerie de drum, cu șina de tramvai înălțata, masini parcate pe prima banda( căci altundeva nu ai unde),cu trotuar de 20 m lățime !!!! Este o nesimțire totala sa primesti si amenda pe de-asupra!, ca parchezi masina in fata blocului in care locuiești pt ca ei sunt incompetenti! Dragi vecini, locuitori din Iancului si Pantelimon va chem sa ne vedem sâmbăta la ora 11 in fatza blocului 101 A sos iancului 59 sa ne organizam si sa facem ceva împotriva abuzului, nesimțirii primăriei sect 2 si poliției locale sect 2! Am prieteni avocați care ne pot ajuta! Va astept!Sa faci un drum mai prost decât era ,dpdv al traficului ,si sa mai si tupeul sa dai amenzi, ca vezi doamne din cauza mașinilor parcate pe prima banda, ai o singura banda de mers ,si nu din cauza unui proiect prost de mil de EUR, cheltuiti din nesimțire pt nesimțiți , mi se pare un tupeu fenomenal care nu poate rămâne nesemnalizat sau sanctionat! Sunt doar un om care m-am nascut si locuiesc in acest cartier si vreau sa fie mai bine pt familia mea si pt noi totzi!
Cu stima
Dr Alexandru Bogdan” ( sursa: https://www.facebook.com/alexandru.bogdan.948/posts/1267062976644071)

Să auzim numai de bine!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s