Siderat de România: Vai de noi, cei săraci la pungă!

Că mulți dintre cei promovați în diverse funcții publice au ajuns acolo doar pentru că sunt idioți și trebuia să fie liniște pentru cei din eșaloanele din care au fost extirpați e un lucru de la sine înțeles. Realitatea din mediul guvernamental de la București o confirmă din plin. Mai ales dacă ne raportăm la indivizii ce țin în hățuri destinul economic al nației. Gafe după gafe. Una mai stupidă ca alta.

A fost Dragu în primă fază. Individa aceea de a fost analist economic pe la Comisia Europeană. Vă mai amintiți probabil de genialele elucubrații ieșite pe buzițele ei ultrarujate. Cele despre salariul minim și despre comparația abjectă a românului muncitor cu omologul său brazilian (altfel spus: taci fraiere că tu o duci cu mult mai bine cu cei 700-900 RON ai tăi în comparați cu proștii ăia de muncesc pe doi lei). Doamna Dragu mai bine rămânea să se învârtă acolo pe la Bruxelles, la aere înalte occidentale, în bolidul său Mercedes Benz CLA și mai mult ca sigur plătită cu mai bine de un pol pe lună pentru serviciile prestate. Că ea nu e proastă. Ăilalți sunt de stau ca idioții și se milogesc ca sclavii pentru un bănuț. Dar probabil pentru că s-au săturat și cei de la CE de ea de a ajuns la București și să se ocupe de Finanțele nației.

Nu știu cum, dar căruța cu proști și incompetenți s-a răsturnat în ograda ăstora de le au cu cifrele. Mai stupizi și proști comunicatori nu am văzut decât pe la biroul de presă al CFR-ului călător (revenim pe subiect cu altă ocazie). Ultimul intrat în galeria de onoare, domnul Biriș. Un individ plin de el care se crede mai deștept decât alții (nici el nu credea cât de mult îl duce bila de pe umeri) și atât de infatuat și de îngâmfat încât i-a călcat pe urme cu mare devotament șefei sale. Nu are sens să mai scriem despre ce a declarat, despre faptul că taman el a fost prins cu mâţa-n sac cu firma din offshore (creată la mișto dacă e să ne luăm după tonul adoptat când a fost luat la bani mărunți de reporteri; mai trebuia să declare că a fost ori proiect de diplomă la te miri ce master absolvit, ori că a fost un cadou-farsă). A tot vuit presa tembelizatoare despre.

Altceva trebuie remarcat. Tăcerea suspectă a boss-ului Cioloș. De ce mai sunt astfel de specimene în funcție când e clar ca lumina lunii pline pe cer senin în plină noapte că sunt total paraleli cu respectul și bunul simț în relația cu omul-contribuabil? De ce mai stau ăștia prin ministere când se vede de la o poștă că ei sunt rupți complet de realitate și habar nu au de conduita și etica discursului public? Știe Cioloș de ce dar nu vrea să” spuie”!

Acum, despre aberantele decizii din Codul Fiscal atât de comentate. Echipa de tehnocrați (mai mult sau puțin) aflată la putere nu face altceva decât să jongleze cu încinsele castane aruncate în foc de către foștii guvernanți, ăia ai lui Ponta de se visau la putere până hăt spre sfârșitul lui 2016. Nimeni nu a ieșit să îl urecheze pe tovarășul plimbăreț pe cele 3 milioane de RON alocate din banii românilor fiscalizați și impozitați la sânge. Toți urlă și zbiară arătând spre noul executiv.

Da, fraților, Codul ăsta care vă jupoaie de vii și vă trimite să plătiți tot felul de taxe chit că voi NU MAI AVEȚI SERVICIU (mulțumită tot derbedeilor) a fost creația echipei politice a social-democraților. Pe ăștia ar trebui să îi beliți primii și abia apoi pe cei instalați la putere după tragedia din clubul Colectiv! Cu toții o merită, dar cu prisosință ochelaristul fost prim pionier al neamului.

Nu neg că trebuie plătite anumite contribuții. Dar cum să trimiți să le plătească tot pe prostul și pe fraierul sărac lipit pământului iar pe celălalt ce învârte miile de euro cu lopata să îl mângâi doar părintește pe creștet și să te dai la el așa de ochii lumii?

Nu credeți că e de fațadă toată mascarada asta cu marii datornici? De la maneliști la cartonatele vedete de showbiz? Stați să vedeți dacă va intra vreunul la pușcărie pentru fentarea sistemului. Unul nu va ajunge după gratii. Că doar ei sunt cine sunt! Se știe! Și dacă totuși, P.P.R.A. (presupunere prin reducere la absurd), vreunul din lunga-scurtă listă a ANAF-ului va avea marele ghinion, va ieși după circa șase-opt luni și după ce va fi scris vreo câteva tomuri de lucrări științifice. Căci, la naiba, dă molima creatoare-științifică în ei taman acum când stau și meditează în cămăruța aia cu ultra-confort. O fi vreun virus ce doar în pușcării viețuiește (nu m-ar mira să apară și o lucrare genială, cu ghilimele de rigoare, pe această temă).

Deci, prin urmare și carevasăzică legea e pentru cei mici și proști. Iar cei ce le-au făcut habar nu au despre conținutul ei. Dovadă zecile cazuri ale corupților făcuți scăpați de către avocații versați pe baza lacunelor existente.

Acum, la final, vin și mă întreb și eu. Nu mai bine se făcea o lege beton fără nicio fisură și totul era clar iar isprăvi și ieșiri cretine la rampă precum cea a domnului Biriș nu ar mai fi avut loc? Aaaaa! Stați așa că m-am prins: nu au ei interes pentru a pune pe picioare astfel de proiecte legislative. Nu ar mai scăpa” sponsorii” lor de execuția justiției…

Să auzim numai de bine!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s