Siderat de România: Țara te vrea oricum, dar niciodată cum ți-ai dori

Asistăm, pe zi ce trece tot mai des și mai rapid, la o disoluție a bunului simț și a respectului social. Întâlnim la tot pasul tot felul de nulități sociale, cu ceafa mai mult sau mai puțin groasă, cu orientări sexuale mai mult decât dubioase, care ajung să modeleze caractere și să pretindă, pe baza unor merite educaționale nemeritate, un nivel intelectual cu mult peste valoarea lor reală.

Astfel de personagii s-au înfiltrat de-a lungul perioadei scurse de la 1989 încoace în toate palierele de conducere a societății românești contemporane, în plan real sau din umbră. Ei, care știu a mânui cu dibăcie banul precum șmenarii valutiști ori ca artizanii jocul” alba-neagra”, analfabeții de ieri, ajung la ora actuală să dicteze ritmul vieții omului român, al ăluia simplu și prost la minte, folosit din patru în patru ani pentru un vot în plus la alegeri. Scrutin în urma căruia, analfabetul de ieri ajunge mare om politic în prezent.

De fapt, dacă stăm bine să ne gândim, ăștia, școliți mai toți pe la te miri ce dubioase școli de drept de prin România, nu fac altceva decât să ducă mai departe la îndeplinire stilul existențial al fostei nomenclaturi. Și atunci, pe vremuri, tot felul de idioți ajunseseră să culeagă lauri necuveniți doar prin prisma poziției, nu neapărat sexuale, adoptate. Și atunci aveam doctori academicieni de renume internațional în fruntea cu coana Leana. Ironic, sau nu, numele Elena a avut, în paranteză fie spus, o mare rezonanță în istoria universală, dar mai ales cea națională. Sunt câteva Elene care de-a lungul timpului au dovedit, datorită, sau din cauza dacă doriți, mișcărilor unduitoare ale trupului să acapareze herghelia de hormoni nestăpâniți a marilor lideri întâlniți. Că unele dintre ele au ajuns neveste, altele amante etc e o altă poveste. Închidem paranteza…

Prin urmare, societatea românească e departe de visul împlinirii sale milenare. Cu o intelectualitate academico-literară mai mult axată pe execuții de tip jihadisto-mafiote, cu o educație școlară în care zbieretele, amenințările și ochiul dracului dictează șamd, slabe șanse de o evoluție spiritualo-culturală adecvată. Bașca, dualitatea bisericii ortodoxe care își continuă, cu complicitatea inspectorilor și directorilor, mișcarea de îndoctrinare religioasă în școli (în ciuda deciziilor CCR pe tema orei de religie) precum buldozerul comunist (ce distrugea odinioară fără scrupule vestigii ale istoriei pentru a face loc sistematizării urbane forţate) sau precum târnăcoapele minerilor ce căutau însetate coastele manifestanților în acel iunie fierbinte din istoria postdecembristă a României.

Așadar, România va mai scoate la înaintare mult timp de acum înainte tot felul de nulități, tot felul de imberbi și de mișei. Ce vor poza tot timpul prin forța oricărui mușchi, mai puțin cel ce pune în mișcare rațiunea și normalul, în liderii societății din prezent.” Banul face lumea să se-nvârtă, frate”, spunea un celebru hit hip-hop. Și eu vin și completez: pe baza somnului rațiunii unei națiuni mult prea tembelizată și mult prea inculturalizată (termen creat în virtutea dreptului oferit tuturor de către analfabeții educatori-formatori ce apar la tembelizor).

Prin urmare să nu vă mire că ei vor continua să o ducă bine, în huzur și lux. Iar voi, ceilalți, nu veți reuși niciodată să ieșiți din sfera iobăgismului de odinioară. La urma urmei, e un fel de sclavie originală, pur românească…

Să auzim numai de bine!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s