Siderat de România: Când nu e cap…vai de amărâții locuitori!

Zi de zi asist scârbit la grotescul spectacol desfășurat pe actualul bulevard Chișinău din celebrul sector al Capitalei europene, București dacă nu v-ați prins, păstorit cu onor din Chiristigiilor (în fața, lângă, cum doriți domniile voastre, piața Obor). De parcă nu era îndeajuns zgomotul produs de către hodorogitele tramvaie RATB pe și mai hodorogitele linii (al căror termen de folosință e mai mult ca sigur și expirat), de curând liniștea locatorilor din blocurile din zonă mai are un motiv în plus să se interneze la reabilitare psihică.

Cauza e una evidentă și e situată pe Pierre de Coubertin unde în spatele unei grădinițe inaugurate nu de mult cu fastul cuvenit de către onorabilul general de sector, nu-i dăm numele, persoană importantă și gard în gard cu un liceu din apropiere, MegaMall-ul african de pe terenul defunctului și plânsului Electroaparataj.

Inaugurat cu fast, înainte de a-i fi finalizate lucrările, măgăoaia menită să atragă protipendada Bucureștiului, mai mult încurcă decât descurcă ițele unei societăți mult prea tembele și mult prea îndreptată spre umplerea burdihanului și înțolirea cu haine aduse cică din import dar pe care le găsești cu ușurință în piața din spatele, apropierea, cum doriți domniile voastre, primăriei lui Onțanu, fie în celebrul” Europa”, sau binecunoscutul” Dragon Roșu”. Asta ca să spunem adevărul despre țoalele de prin mall-urile din București dar și de aiurea.

Revenind la Mega-ul din Pantelimon, nu știu, sincer, ce studii de fezabilitate or fi făcut” deștepții” care au dat avizele de construcție și nici” onorariul” primit pentru semnăturile de rigoare E treaba DNA-ului să deslușească tenebrele afacerii. Cert e că totul a fost făcut de-a-ndoaselea, efectul fiind unul singur: zăpăceala din traficul rutier zonal fie că vorbim de dimineață când Chişinăul de care pomeneam la început e superaglomerat circulându-se chiar și pe patru benzi în loc de trei (din cele trei existente de facto, una fiind blocată evident de parcagii din blocurile situate în apropiere: locurile de parcare fiind o problemă încă nerezolvată de primăria de sector, a patra fiind linia de tramvai). Sper că ați priceput socoteala. Și noi ne-am încurcat în ele pentru că dădea oricum cu virgulă peste 100%.

Cât despre artera principală de pe laterala Mall-ului (intrarea numărul unu a incintei fiind prin Pierre de Coubertin, o străduță laterală), vai și amar de cei care vor să ajungă la serviciu în zorii zilei prin aceste artere menționate cu precizarea că, încă de dinainte de demararea construcțiilor măgăoaiei, se lucra” intens” la infrastructura tramvaielor de pe tronsonul Iancului-Pantelimon, a cărui modernizare naiba mai știe când va fi încheiată.

Mulțumim din inimă edililor de sector, cu ironiile de rigoare, pentru grija ce o poartă, cu ghilimele, cetățenilor săi!

Toate bune!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s