Siderat de România: Pierdut opt ani de școală. Îi declar nuli

Constat în această zi de vineri, 11 iulie 2014, că am muncit în van timp de opt de ani de zile, tocându-mi în/pe băncile coatele, nervii, nopțile și secundele în care aș fi putut să fiu la fel precum toți derbedeii ăștia de termină ciclul liceal la ora actuală. La ce mi-au folosit toate emoțiile clipelor trăite pe holurile școlii când mă învârteam ca un leu în cușcă de emoții neștiind dacă profesorul, care era chiar ceea ce reprezintă instituția titlului său, avea să mă treacă ori ba? La ce mi-a folosit să trec din prima toate examenele ”vieții „, luat la mișto fiind de toți cocalarii și de toate pițipoancele din școlile urmate de mine ce se distrau de mama focului prin cluburi și pe litoral și pe care la câțiva ani după aveam să îi văd, deși erau proști ca noaptea, licențiați în te miri ce domeniu ales precum la aprozar? La ce? Retorică întrebare…

S-au făcut praf și pulbere toate acumulările de informații, toate notițele adunate în timpul orelor de seminar pe care le doream să le transmit mai departe. Meritocrația în România nu există. Orice ar spune oamenii responsabili cu imaginea instituțiilor, realitatea arată cu totul altfel. Și atunci e și normal să asistăm la prăbușirea definitivă a educației românești. În atare condiții, e și normal ca puștii crescuți în puful euroilor, departe de grijile cotidiene, să le râdă în nas prostimii sărace, dar cu mult mai multă tragere spre știință și învățare.

Vina nu e a nimănui. Paradoxal. Nimeni nu e vinovat pentru ceea ce se petrece. Biata pisică e aruncată de la o poartă la alta mai ceva ca mingea pe un teren de fotbal. Aș putea să mă reîntorc la Chomsky și ideile sale. Dar la ce mi-ar folosi? Cu ce ar ajuta în acest moment faptul că știu de principiul” Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare”, realizabil doar prin aplicarea unui sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional, instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă? Vă interesează câtuși de puțin ce am scris adineauri? Are un ecou cât de mic acolo în străfundul ființei voastre?

Guvernul idiotocrat al ochelaristului-timonier, ăla de aruncă vina, râzând ca Mickey Mouse, pe marinerul primul arendaș al țării (între timp au mai apărut varanul-arendaș și parlamentarul-arendaș, materie primă pentru un viitor editorial), incompetent cum o fi el a reușit să priceapă legile manipulării și le aplică din plin acum în an electoral. A comis-o cu” electorata” inițial. Bucuria iubitorilor de credite cu buletinul. Acum a rezolvat o altă problemă esențială pentru națiunea română. Cum necum le-a dat peste bot răilor din afara granițelor, specialiști în ale educației (vorba alor noștri: să fie acolo la ei că nu e pricepuți) dorind să le arate cât de inteligenți sunt proștii poporului, ingrații și ipocriții, analfabeții.

” Ce vrea poporul?”, întrebă Măria Sa.

” Diplome de bac, de licență și de masterat, Măria Ta”, răspunse sfetnicul din stânga.

” Și niscai diplome de doctor…”, băgă fitilul, chicotind, cel din dreapta.

” Să se dea la toți câte una de căciulă!”, decretă maiestuos Măria Sa, ştergându-şi alene ochelarii, zâmbind complice cu gândul la alegerile din toamnă.

Alegeri care vor băga la înaintare, ați ghicit, mare parte din beneficiarii ”electobacalaureatului” ce vor își vor pune, drept mulțumire adusă conducătorului iubit, ștampila în pătrăţelul cu numele ochelaristului.

Dincolo de toate aberațiile și toate cretinismele debitate de onor guvernanții națiunii, rămâne gustul amar al multora. Și sutele de întrebări adresate sinelui privind viitorul acestei națiuni. Către ce se îndreaptă aceasta? Spre perfectare și modernizare? Nu prea cred. Dacă voi, cititorii mei câți mai sunteți, găsiți vreo asemănare între un sistem educațional modern din afara granițelor și ceea ce încearcă să facă în prostia lor liderii societății românești (și nu ceva de genul: are ceva din… și din…)…

În altă ordine de idei, mi-e milă de ceea ce va ajunge societatea românească.

Poate că se va trezi cineva ca, în semn de protest, să își depună diplomele obținute, la onor Executivul națiunii cerând totodată anularea titlurilor. Pentru că oricum, dacă s-ar reînscrie din nou în sistem, le-ar câștiga mult mai ușor, en fanfare, muncind la fel de mult precum miile de absolvenți beneficiari ai” electobacalaureatului”.

Altfel spus, nu m-ar mira ca păsăroiul afon, din TSD, să fie unul din sfetnicii nominalizați în imaginarul dialog.

Toate bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s