Siderat de România: La sfârșit de 2013

Urări peste urări. Este timpul ca românii, dar nu numai ei, să facă puțină ordine și curățenie în gânduri, să analizeze părțile bune și pe cele rele ale anului care tocmai stă să se termine și să spere… că va fi mai bine, că dincolo de granița dintre ani este mai multă speranță pentru și mai mult soare decât a fost în cele 365 de zile ale lui 2013.

Este ora bilanțului, al faptelor bune (la mulți s-a văzut după cât de darnic a fost Moșul din Laponia) și al celor rele (Moșul politic a știut cel mai bine cum să împartă cadourile de final de an).Este clipa când   noi , dezamăgiți in mare parte, ne oprim locului, preț de câteva clipe, ne scuturăm de poverile grele ce s-au adunat și pornim din nou la drum. În pocnete de dopuri de șampanie, strigăte de bucurie, pupături sau mulți decibeli în urechi. Fiecare cu pofta inimii.

2013 a fost cu siguranță un an greu, cu foarte multe încercări, cu foarte multe trădări sau răsturnări de situații. A fost un an din care unii au ieșit mai șubreziți decât erau la 31 decembrie 2012/1 decembrie 2013. A fost, repet, un an extrem de greu pentru majoritatea. Pentru minoritate a fost ceva normal, lipsit de griji, la adăpostul conturilor frumoase din bănci. Și unii și alții speră că 2014 va fi mai cu mult mai bun. Că vor trăi mai bine. Dumnezeu știe însă ce va fi. Și să țineți minte: niciuna din zicalele clasice din clasa norocului ori cea cu Cel de Sus nu sunt valabile pentru toți. Cel puțin nu în România și mai ales nu pentru cei din pătura de jos a societății. Pentru cei din high society nu băgăm mâna în foc. Dar asta este o altă mâncare de pește.

La final de 2013 nu îmi rămâne altceva de făcut decât să vă urez să vă doriți lucruri care chiar pot fi realizabile, să rămâneți mereu conectați la realitate și să vă păstrați simțul critic și, mai ales pentru că se apropie anul cu alegeri, să nu puneți boticul la pomana electorală ce vă va fi servită pentru a vă potoli foamea. Să dați votul pe merit și nu pe cât de mare și grea e traista cu crăpelniță dată de doritorii de fotolii europarlamentare.

Iar dincolo de toate, să aveți parte de multă sănătate și putere ca să rezistați tuturor greutăților și caznelor fiscale la care vă vor supune hămesiții din conducerea țării.

La Multi Ani pentru voi, cei dragi dar și pentru dușmani!

Să întâmpinăm 2014 așa cum se cuvine: zâmbind că va fi mai bine. Cine știe: poate că de data asta…semnatura

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s