Siderat de Romania: Cand prostia are studii superioare

De unde mania asta ca daca nu faci o facultate esti prost, habar n-am. Dar stiu cu siguranta realitatea cu care se confrunta societatea actuala, an de an, in preajma verii, atunci cand de pe bancile facultatii ies puhoi de tineri, multi dintre ei fara nicio noima despre ceea ce are nevoie tara, dar cu multe pretentii din partea acesteia.

Se intampla la noi in Romania, micul stat balcanic in care totul pare a merge pe dos. Ba mai mult, daca ar fi sa dam crezare clarvazatorilor, locul unde, in 2014,  politicienilor, cei care au pastorit in cunostinta financiara de cauza nebunia din mediu universitar si numai, li se va arata cat de rupti de realitate sunt.

Ca va fi o revolutie (personal, nu cred in aceste scenarii abracadabrante in conditiile lipsei de solidaritate generala), ca va fi o rasturnare de guvern, Dumnezeu e singurul care stie. Dar ceva va fi.

Care e legatura cu studentii? E una la mintea cocosului. Acestia, mai ales cei care absolva un profil cool ca nume, la moda, dar neviabil pe piata muncii, ajung sa ingroase patura asistatilor social, platiti fiind de catre statul roman (e drept cu o suma modica pe timp limitat) din banii nostri ai contribuabililor corecti. Inmultiti domniile voastre suma de 250 de ron acordata timp de sase luni cu numarul absolventilor care nu si-au gasit loc de munca dupa terminarea studiilor si adunati banii aruncati pe apa sambetei de alesii neamului din 2010 incoace, de dragul ochilor frumosi din societatile comerciale producatoare de studenti.

Mai mult ca sigur s-ar fi putut face mult mai multe pentru natiunea romana cu acesti bani. Ca si cu cei aruncati dati pe rugaciunile si pe promisiunile unui loc caldut in rai ( cine o fi patronul stabilimentului numai Patriarhul Daniel stie, ca Doamne Doamne nu e cu siguranta), ori pentru pupatorii talpilor si dosurilor din teritoriu. Sistematic, din bugetul tarii dispar sume consistente care daca ar fi gestionate cum trebuie ar produce un mic reviriment economic. Daca…

Numai ca, la nivel central, scopul este cu totul altul decat cel necesar societatii. Interesele personale si de grup sunt mai presus de interesul natiunii. E mult mai bine sa tinem in scoli inalte pe toti derbedeii si pe toti cei care se cred mari scule pe bascule, in loc sa ii trimitem exact pe postul cuvenit din sistem: la sapa, la saiba, strung etc.

De aceea Romania nu va progresa niciodata chit ca e number one la numarul de indivizi cu diploma universitara, dar cu mult sub nivelul Finlandei, Danemarcei, ca sa nu mai vorbim, de Coreea de Sud, ori de Japonia. Pentru ca, mai ales  celor din generatia Atomic TV, UTV etc, li s-a indus in cap ideea ca sunt cei mai buni desi sunt prosti de bubuie. Iar ca modele au avut destule: cocalari, pitipoance  dar mai ales politicieni si vedete  de tembeliziune.

Dupa cum am mai spus-o si cu alte ocazii, vai de noi, cei din popor care trebuie sa tragem toate ponoasele. Ca vai de ei nu mai are niciun efect. Sunt intr-o cu totul alta lume, ireala, in care economia este in crestere, tinerii nu vor da buzna in tarile ce vor ridica restrictiile de pe piata muncii iar tiganii isi platesc ca si ceilalti romani taxele si impozitele, o dimensiune high,  in care drogul puterii e mult mai puternic decat orice alta substanta halucinogena inventata in Univers.

Iar cand nu si-au luat doza si pica in realitatea imediata, rezultatele se vad: jemanfisism, miserupism, zeflemea si cadouri facute aiurea. Sau, ma rog, pentru o noua doza daruita de cei cadorisiti cu tot felul de minunatii colectate pe munca si pe spinarea prostimii, pardon, pulimii taricenesti.

Sa auzim de bine!
semnatura

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s