Siderat de Romania: Care e mai vinovat dintre toti?

Frumos ar fi ca primarul Ontanu sa ii scoata la defilare pe scolari si astazi, 10 mai, la a 147-a aniversare a Zilei Regalitatii. Dupa reconcilierea istorica a relatiei neo-comunistilor cu ultimul suveran al Romaniei, ar merita si acesta din urma un mic gest de curtoazie din partea fostilor generali de armata, fostilor securisti samd. Dar, la cum e poporul roman, plin de nerecunoscatori fii, nu ma astept la o asemenea  simpatie din partea celor prea onanisti in a-si satisface doar propriul apetit sexual atat in plan fizic cat si lingvisto-spiritual.

Ne apropiem incet, dar sigur, de momentul 150, cine stie cati il vor mai apuca. Poate nici regele Mihai, nici regina Ana nu vor mai fi in 2016. Nu stim ce le-a harazit destinul acestora, asa cum nici noi nu stim cat ne va fi dat sa facem umbra pe Pamant. Un lucru, mai ales in conditiile exprimate mai sus, ar trebui sa facem cu totii. Macar in ultimul ceas sa acceptam inainte de toate lucrurile bune pe care Carol I  de Hopantol, cum avea sa ironizeze propaganda comunista casa din care se trageau el si urmasii lui, le-au apucat sa le faca pentru tara aceasta napastuita si atat de nerecunoscatoare. Sa ii multumim ca a pus la punct Sinaia  ( el a fost cel care a ridicat la rang de oras comunitatea locala) si a revigorat intreaga vale a Prahovei. Nu mai pomenim de castelul Peles si toti investitorii, pusi, sa recunoastem, ca de altfel toti comerciantii pe capatuiala, dar, fara de care nu stiu cat de bine ne-ar fi fost economic vorbind.

Acum, cu totii ne dam destepti si atoatestiutori. O dam, precum in vremea lui Caragiale, ca fiecare dintre noi stie mai mult adevar decat celalalt. Daca ar fi sa sustinem examen la disciplina Teoria Conspiratiei, am fi cu totii doctori. Ce sa-i faci, meteahna de paranoic… Nu spun ca regele Mihai nu a plecat cu mana goala de aici, era si normal ca, in calitate de intai conducator al unui stat sa isi negocieze cu talharii ce l-au dat jos un pret al plecarii ( nu a fost primul, nu a fost nici ultimul la scara planetara). Dincolo de minciunile spuse de unii si de altii cica scoase de la „TOP SECRET”,  vin si va intreb: Cu ce e mai tradator regele Mihai, in comparatie cu fiecare politician actual care minte cu sfruntare ca nu a furat nimic din avutia tarii, dar care a carui burta se rotofeiaza cu fiecare zi de imbuibare ce trece? Cu ce e mai vinovata Casa Regala a Romaniei, in comparatie cu cei care salasluiesc prin tenebrele Palatului Romaniei si care au distrus sistematic toata avutia poporului? Cine trebuie acuzat mai mult? Poate ca asa ar trebui sa il acuzam si pe Cuza ca a acceptat sa plece la fel de usor precum Mihai I… Ia cautati prin arhive, poate veti afla ca si Cuza a lecat cu niscai gologani peste hotare. Asta da, teza de doctorat pentru conspirationisti.

Popor de nerecunoscatori ce sunteti! Va place sa va dati mari si rotunzi, sa va arati muschii creierului doar la betii si crapelnita, dar cand vine vorba sa va aparati tara si interesele care o tin in viata va ascundeti precum sobolanii prin vagauni cand li se arata in zare pisica…

Mars la defilare, monser!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s