Siderat de Romania: Cu drag si spor, spre al Rromaniei viitor…

Din start vreau sa fiu bine inteles. Nu sunt rasist, nu sunt antisemit, nu am nimic de impartit nici cu unii , nici cu altii. Dar anumite situatii, cu toata toleranta si calmul la care suntem cu totii indemnati de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, imi ies din pepeni de fiecare data. Nu pot sa stau indiferent analizand sec si obiectiv datele , statisticile privitoare la sumele alocate pentru diverse proiecte, extrem de ambitioase in continutul lor, toate destinate anumitor sectoare ale societatii contemporane. Vorbim aici de milioanele e euro alocate anual pentru integrarea sociala a anumitor persoane , cu un anumit grad de comportament social etc.

Cand sunt adusi in lumina reflectoarelor, romii, caci despre ei este vorba, uita de toate belelele pe care le provoaca pe unde se duc. Au palate, au masini, au celulare de ultima generatie, dar, culmea, sunt saraci lipiti pamantului si n-au bani nici de-o letcaie pentru puradei, daramite pentru un codru de paine. De asta nu isi platesc ei impozitele catre stat, de asta fura, unii dintre ei, nu toti si din aceasta cauza cersesc peste tot pe nde apuca.

Cu totii le plang de mila, ii iau in brate si le asigura prin diverse proiecte cele necesare traiului. „Prost nu e cel care cere, ci cel care da”, spune un proverb autohton al carui indemn  si l-au insusit, precum anumite alte lucruri care nu le apartin, smecherii de romi.

A stat cineva sa analizeze concret efectele demersurilor diferitelor ONG-uri? A stat cineva sa vada care este raportul atentiei acordat minoritatii rome, in contrabalanta cu majoritatea? Nimeni nu sufla o vorbulita despre realitatea si mai ales despre necesitatea unor astfel de actiuni marinimoase. Asa cum nimeni nu ridica tonul cand vine vorba de sprijinirea tinerilor din majoritatea sociala, astfel incat acestia sa poata construi un viitor pentru ei si familiile lor.

In Romania, dar exista multe semnale si peste hotare, autoritatile par sa fi uitat de cei care au construit tara, pensionarii, dar mai ales au lasat de izbeliste si pe cei care ar trebui sa duca mai departe samanta buna a unei natiuni. Ignora aceste doua categorii, asigurand celor care nu gandesc, dar mai ales celor care nu apartin cu nimic, genetic vorbind, societatii respective Principiul selectiei naturale va decide: forta va fi cea va stapani mintea, incultura va fi cu mult deasupra culturii, majoritatea va fi cu sprijinul inconstient si prostesc al autoritatilor majoritate in cativa ani.

Societatea actuala se afla in fata unui tavalug ce pare a fi de neoprit. Si, sincer, tare mi-e frica de ceea ce va urma…

P.S. Sunt curios in buzunarele cui or intra toti banutii aia alocati pe proiectele in cauza…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s