Siderat de Romania: La asa popor, asa conducator

Stau adeseori si pierd timpul gandindu-ma la o retorica intrebare: „Merita sa ma mai arat mirat de ceva in Romania noastra, mult drag si iubita?” Ajung de cele mai multe ori, departe de mine gandul de a ma considera precum marele personaj al lui Doyle, in postura lui Sherlock Holmes cu al sau: „Elementary, my dear Watson!”.

Este ceva obisnuit sa asistam la obsesia liberalilor cu a lor suspendare care, de la celebrul circ cu debarcarea lui Blaga si a lui Anastase din fotoliile cu numarul doi si numarul trei ca importanta la carma tarii, o tin intr-una precum oligofrenii urland sus si tare ca vor din nou… o suspendare! Trist e faptul ca in aceasta hora a  mascaradei s-au prins si psd-istii, pe care odinioara ajunsesem sa ii stimez intrucat imi lasasera unii dintre ei impresia unor oameni de treaba. Dar, impinsi de la spate de mereu pusii pe furat , adica de liberali, acestia au dat-o si ei pe schema care le ascunde incompetenta in ale guvernarii.

Aceasta, daca stam sa analizam rezultatele reale ale guvernarii de pana in prezent. Cati dintre romani o duc mai bine? In afara categoriilor mult protejate si carora USL -ul le-a adus multumirea pentru voturile de la alegeri, nu cred ca exista oameni a caror viata sa se fi schimbat in bine. Ba mai mult, pe sistemul nebuniei gripei aviare din timpul guvernarii democrat-liberale pe seama a carei psihoza s-au dat tunuri dupa tunuri financiare ( cazul Buzau cu al ei boss Ion, ala a careia fiica cica fusese rapita  si dusa in Serai, fiind unul unic in analele istoriei post-decembriste, intrucat acolo era megaq-filtrul ce combatea cu zeama de var flagelul ce omora gainile), nici actualii diriguitori nu s-au lasat mai prejos, daca e sa ne luam dupa isteria cu aflatoxina, poveste creata in laboratoarele institutiilor conduse de Felix motanul.

Langa toate acestea, in contrast cu campania P.R. cu un Papa al smereniei si modestiei in centrul ei, se adauga obsesia ortodoxiei romane ( cu litere mici pentru ca nu merita majusculele) pentru catedrala mantuirii propriilor pacate ( la cat de mare se vrea a fi magaoaia din spatele Palatului Parlamentului, ne ramane sa deducem ca direct proportionale cu marimea acesteia sunt si pacatele celor care o construiesc), pentru ca , personal, nu cred, la cate biserici sunt de-a lungul tarii, ca romanilor le lipseau  lacasurile de rugaciune. Dar vorba ceea, cum de pe bancile seminariilor teologice ies pe banda rulanta, precum si de pe bancile nesfintite acu tamaie ale facultatilor, sute de absolventi, doar nu aveau sa ramana someri bietii prelati, nu-i asa? Astfel se face ca in Romania avem inflatie si de popi, nu numai de derbedei cu diploma de licenta in buzunar.

Peste toate lucrurile domneste o stare totala de jemanfisism. Politicienii se joaca cu dotarile acolo in nisipul lor. Preotii doar mimeaza legatura cu Dumnezeu, dar unul nu refuza ochii dracului intinsi de enoriasii mult prea indoctrinati religios, iar pulimea lui Tariceanu sta si radea ca proasta-n targ si isi da presupusul la orice. Intrucat, conform filofosiei seculare, ea se pricepe la orice: politica, femei, fotbal etc. Mai putin la a apuca maturoiul si a-i sterge de pe fata pamantului pe toti miseii acestia care din 1989 incoace isi bat joc de biata Romanie.

La asa popor, asa conducatori…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s