Siderat de Romania: Circ de doi bani

Anunţul de ieri seară al preşedintelui Băsescu (spre deosebire de alţi mici dumnezei din presă îi folosesc şi titulatura, spre a nu fi acuzat că fac exact ceea ce îi învăţ pe ai mei studenţi să nu facă) a declanşat în miez de noapte un adevărat tăvălug în lumea politicii „original de Dâmboviţa”. Cu mic cu mare, violând biata oră a Terrei când fiecare ar fi trebuit să aducă un mic respect planetei care ne iubeşte şi ne hrăneşte în ciuda urii noastre faţă de ea, toţi corifeii lumii politice au început să îşi dea cu presupusul, reacţii care mai de care mai idioate şi pline de slobozul somnului raţiunii post-decembriste (am constatat, cu amărăciune că, cu cât eşti mai idiot şi scabros în limbaj, cu atât şansele tale de a reuşi în acest sistem destul de pervertit, cresc exponenţial). Ba mai mult, au apărut şi dabaragii (cei care stau prin debaralele posturilor TV şi apar atunci când te aştepţi mai puţin pe micul ecran, indiferent de oră pentru a-ţi debita tot felul de tâmpenii pe o temă, sau alta, n.a.) care, precum clarvăzătorii din Apocalypto-ul lui Mel Gibson, au început să anunţe sfârşitul lumii.

Mi-am făcut cruce cu ambele mâini privind tâmp la scena pe care, precum odinioară defilau toţi pionerii şi aduceau osanale partidului unic, apăreau ăia de i-am anunţat mai sus şi pupau tălpile actualei conduceri USL. În plus, citeam reactile debile ale cretinilor trimişi la mişto în Stâna României. Şi mă întrebam, aşa cum o fac şi acum: Ce dracu se întâmplă în ţara asta? S-au cretinizat cu toţii? Nu avem alte probleme mai importante de dezbătut?

În timp ce imbecilii promovaţi pe sistemul: asta cere publicul, asta oferim; asta ne dă televiziunea, asta urmărim, se dădeau în stambă mai ceva ca bufonii de la curţile regale, prin lume se petreceau lucruri interesante: un meteorit a străbătut cerul SUA şi a băgat groaza în lumea îndoctrinată de filmele hollywood-iene. Cei doi papi s-au întâlnit stabilind o premieră unică în analele istoriei. Iar duşmanul de moarte al lui Putin, Berezovski şi-a dat duhul (suspect, spun conspirationistii).

Lumea se mişcă, e în mişcare. Ei îşi trăiesc viaţa, nu au timp să stea în loc să privească la circari şi bufoni. Au lucruri cu mult mai importante decât să stea şi să urmărească tot scandalul de doi bani creat de unii, sau alţii pentru audienţă. Dacă mai vreţi un motiv de profesionalism unic şi mioritic în ale televiziunii, vă mai ofer unul: în timp ce britanicii dezbăteau pe BBC marea problemă a imigranţilor români cărora vor să le impună acte de identitate biometrice, tembeliziunile noastre de ştiri difuzau programe cu sânii îndureraţi ai iubitei lui Pepe, ori cu detalii despre nuanţele vuitoanelor la modă în această primăvară. Sau, ca ultim eveniment de mare actualitate: supărarea uneia dintre judecătoare  arestate care i-ar fi reproşat unei Mame Omida că nu a prevăzut că vor veni mascaţii peste ea.

No comment…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s