Siderat de Romania: Romania, victima razboiului creat de ea insasi

De ceva luni de zile asistăm la un duel audio-video incredibil. Nu este zi dată de la Dumnezeu în care să nu îi zărim pe cei trei mari corifei ai scenei politice actuale, Ponta -Antonescu, pe de o parte, Băsescu, de cealaltă parte, într-o luptă dusă cu ei înşişi, în primul rând, pornind de la diverse absurdităţi şi cretinătăţi.

Să fie doar o stratagemă pusă la punct cu dibăcie de primii doi ca să mascheze de fapt incompetenţa multora dintre cei care au împânzit pe şestache zecile de instituţii guvernamentale? Să fie doar dorinţa marinerului de a-şi satisface propriul orgoliu de fost căpitan de cursă lungă?

Oricum am lua-o, România are de pierdut. A pierdut pe plan extern, odată cu amânarea extinderii Schengen (oricum e scris în sângele USL-ul că privirea să fie aţintită către Moscova) şi în al doilea rând în chestiunea legată de fondurile europene. O măgărie pusă la cale de portocalii pentru a-şi acoperi cheltuielile electorale, prelungită ulterior cu drag şi spor de roş-galbenii-albaştrii prin lipsa de experienţă a trubadurului actual (oricum fondurile urmează să fie din nou blocate dacă noua clasă politică aflată la putere nu încetează să se joace de-a democraţia şi nu se maturizează).

Din toată această afacere, de pierdut are doar cei aflaţi în eşaloanele trei şi patru ale societăţii, (privilegiaţii şi şmecherii, care formează primele două clase sociale ducând-o la fel de bine indiferent de cine se află la putere). Metroul bucureştean s-a dus pe apa pomenilor electorale, salariile mărite duc la restructurări în sectorul bugetar şamd. Practic, esenţa programelor de guvernare ale celor trei partide reunite sub umbrelă USL se pierde unde în neantul tenebros al unui deja-vu perpetuu din care România se pare că nu prea a învăţat cum să iasă de 24 de ani încoace.

În acest răstimp, politicienii dansează, merg la schi în staţiuni exclusiviste, sfidând cu nesimţire crasă pe cei care le-au acordat votul cu încrederea şi speranţa unui trai mai bun. România trăieşte în continuare coşmarul unui război imbecil şi blestemat. Din care toţi câştigă, mai puţin ea, ca naţie, ca locuitori. Un război în care a căzut graţie inconştienţei şi prostiei, ca să nu zic momentelor de schizofrenie de care dă dovadă atunci când vin alegerile…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s