Mesajul pentru 7,5 milioane de romani: Aveti liderii pe care ii meritati ( substrat ironic, pentru anumiti postaci )

Am ramas din nou siderat citind reactiile unora dintre cei care au citit precedentul material, al carui link l-am postat pe retelele de socializare. Si aceasta in contextul in care am spus foarte clar ca NU SUSTIN  actuala alianta USL. De unde au scos-o postacii pe aia ca tin cu aceasta struto-camila, habar nu am. Insa vad ca in marea lor parte, sustin cu tarie ca se pricep, asa cum spune si zicala romaneasca, la toate , de la schimbat apometrul, la politica si …femei. Ca sa nu mai pomenim de fotbal.

Eu stau si ma intreb: daca tot sunt asa de buni la politica, de ce dracu’nu isi fac un partid al lor si sa intre in Parlament? Partidul comentatorilor de pe Facebook? Aaaa, e mai simplu sa stai sa latri din fata unui monitor TV. E drept ca devine mai complicat cand trebuie sa iesi din spatele camerei de filmat si sa apari in fata ei si sa vorbesti, cazul unui vehement contestatar al textului scris de subsemnatul, ori sa te ridici din fata microscopului , precum persoanea cea mai activa din punctul de vedere al comentariilor postate pe site-ul unui alt lingau al fostului PCR, acum pupindosier al USL -ului. Nu-i dau numele, doar spun ca a scris la un moment dat versurile pentru „Buna seara, iubito!”

M-am saturat de astfel de jigodii. Asa cum m-am saturat de produsele societatii romanesti pastorite cu atata drag de clasa politica autohtona prin directivele mult iubitei si stimatei responsabile in ale educatie, Maria Sa, Abramburica. Tara ne vrea prosti pe toti si lei/paralei pe net, dar mielusei pe teren. Mediul virtual are si partile sale bune, dar de cel;e mai multe ori, dezumanizeaza fiinta umana, ii rupe firele cu societatea reala. Ori, jocurile nu se fac pe reteaua de socializare, ci acolo pe viu intre oamenii care nu vocifereaza si nu comploteaza pe Facebook. Cel puti, la noi nu se fac… In alte democratii, merge treaba, in Romania, vai de noi.

In ala ordine de idei, nu am cum sa nu remarc o grotesca asemanare, poate putin exagerata, intre ceea ce fac actualii USL-isti ( care demonstreaza ca inca mai au in sange meteahna leninisto-stalinista) si ceea ce au facut „muncitorii patriei” in 1947. Ca si atunci, in 30 decembrie 1947, cand comunistii l-au fortat pe Regele Mihai sa paraseasca tara, amenintandu-l cu pistolul pe masa si acum la 65 de ani diferenta, incearca prin tot felul de amenintari sa il impuna pe infumuratul Ponta in fruntea viitorului Executiv. Si toate prin vajnica regie condusa din umbra de clanul Voiculescu.

Si acum ma intreba si va intreb: acestia sunt oamenii pe careii  vreti sa va conduca destinele? Acestia sunt mai breji decat ceilalti? Cititi stenograma sedintei de guvern de ieri ( e pe site-ul guv.ro) si va veti da seama ca habar n-au cum sa faca fata unei simple zapezi. Aceleasi masuri, prin comparatie, aceleasi discutii le aveau si fostii guvernanti in iarna. Problema, dragilor votanti, e ca ati facut o rocada de cadre. Ba mai mult, unii au mers cu cioara vopsita si isi continua viata de edil sub alta culoare politica. Aceiasi oameni incompetenti au fost si in iarna trecuta in teritoriu, in functii. Aceiasi oameni care de 23 de ani nu au mai facut nimic altceva in tara aceasta. Oameni pe care tremurau chilotii cand suna „judetul”. Pe astia ii vreti sa va conduca destinele?

Pe cei care in ianuarie ii trimiteau la naiba in Opozitie pe maghiari, iar acum ii cheama la guvernare??? Pe motanul Voiculescu??? Pe Mihai Sturzu, care nu a facut altcrva decat sa pape banii din campaniile de partid??

Daca da, daca voi credeti ca va vor creste palmieri in curte si va veti petrece vacantele precum hulitii si injuratii nemti undeva pe plajele din Barbados, cu pensia voastra, daca voi creseti ca nepotii o vor duce mai bine, in urmatorii patru ani si ca tot ceea ce vedem in fata ochilor nu e o mica dictatura USL-ista, atunci ma raliez zicerii bunului meu prieten Bogdan si va spun atat: va scuip pe toti in ochi. Pentru ca asta meritati!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s