Pilula de a doua zi

Eu, unul, nu aş fi la fel de entuziast acum după anunţarea rezultatelor exitpollurilor privind parlamentarele din România. E o chestiune care ţine mai degrabă de firea mea, mult mai circumspectă şi cu cu ceva experienţă de simplu observator a scenei politice autohtone. Trebuie să recunoaştem că victoria este una categorică , USL -ul, ca demn urmaş al stângii ( asta e: PNL-ul va trebui să fie de stânga de acum încolo) a demonstrat încă o dată că poate face scor la orice scrutin , dacă e pe val.  Dar, doar atât.

De acum încolo vor apărea problemele. Şi, oricât ar trage unii spuza pe tema cu ” moştenirea grea”, poporul se va sătura la un moment dat de prăfuitele vorbe. Vor vrea bani de salarii mărite , să vedem de unde îi vor scoate noii aleşi. Vor vrea un trai mai bun ( unii care au pupat dosurile îl şi vor obţine) samd. Mi-e milă, sincer, de ceea ce îi va aştepta pe noii guvernanţi care îşi vor intra în pâine la nivel naţional. Iar de vină nu va mai fi Băsescu şi ai lui ( ninsoarea din ziua votării a demonstrat încă o dată că nu contează culoarea politică aflată la putere, drumurile rămânând , în unele zone, la fel de impracticabile, spre disperarea unora. dar şi fericirea altora care îmbiau populaţia să se bucure din plin de venirea iernii).

Ziua votării a trecut. Circul abia ce stă să înceapă . Negocieri peste negocieri. Plânsete, cămăşi smulse , rupte şi ameninţări cu luatul jucăriilor si plecatul acasă. Dincolo de demagogia discursurilor sforăitoare , rămân mereu aceleaşi nedumeriri în rândul alegătorilor. Şi în 2004 strigau unii că au învins alături de Băsescu. Aceiaşi urlă acelaşi lucru, alături de duşmanii de odinioară. Cine mai crede în povestea cu trezitul din beţie, ori e prost, ori e tâmpit ( sesizaţi, vă rog, ironia).

Eu nu mai cred în clasa politică românească. E un talmeş-balmeş, cu tot felul de lupi îmbrăcaţi în sfioase Scufiţe – Roşii, hămesiţi nevoie mare şi abia aşteptând să mai roadă din osul deja fără de substanţă al unei ţări din care cu toţii au furat la greu din 1989 încoace.

Aşa că, mai pe toţi ne aşteaptă pilula de a doua zi. Alta decât cea pentru limitarea numărului de proşti la nivel naţional. O pilulă împotriva greţei şi scârbei  provocate de lăturile lătrăilor politicii româneşti. Parcă metoclopramid se cheamă pilula.

Aşa, ca fapt divers, oare câţi studenţi au şi votat? Că tot se băteau liderii ANOSR că vor liber pe 10 decembrie, ca să meargă la vot pe 9…

Un comentariu

  1. Fac pariu ca ziua libera n-a fost consumata in scopul propus. Eu am votat… si probabil inca vreo 3,4. Restul s-au dus la mall :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s