Aş vrea să cred

Permiteţi-mi să fiu în postura lui Toma Necredinciosul şi în continuare după măsurile adoptate de Guvernul Ponta. Dacă e să dăm crezare gurii satului, acele decizii, alocări de sume pentru diverse categorii sociale nu sunt altceva decât mulţumirile aduse de noii guvernanţi susţinătorilor. Nu mă înjuraţi, este ceva specific întregii clase politice de la Bucureşti, nu numai celor de acum. Aşa ceva au pus în practică toate guvernele post-decembriste în căutare de capital electoral. Înainte le ieşea mai bine şi mai cu spor, întrucât reţeaua de internet nici nu exista, iar la nivel naţional emitea doar un post de televiziune, cel public. Cât despre manipularea care se făcea prin acesta, noi, cei care suntem un pic mai mărişori şi cu ceva fire de păr alb în cap, o ştim cel mai bine, simţind-o din plin în zilele fierbinţi din decembrie 1989, dar cu precădere în cele din 13-15 iunie 1990.

Acum, refăcând saltul în timp, observăm cum guvernul Ponta încearcă să schimbe câte ceva. În justiţie, în educaţie, la nivelul societăţii per ansamblu. Mi – aduc aminte că aceeaşi încredere în guvernanţi o aveau românii şi în 2004, când la putere au sosit liberalii lui Tăriceanu, împreună cu democraţii lui Băsescu. Entuziasmul era acelaşi, el scăzând încet şi sigur cu fiecare lună care trecea. Bine, acum vina va fi a lui Băsescu, individul care a supravieţuit miraculos celor două tentative de asasinare politică. Băsescu va fi de acum înainte preşedintele nelegitim care nu va dori să coabiteze cu nouă echipă de la Victoriei. Echipa lui Băsescu a distrus, a furat, a ucis… Este, dacă doriţi să acceptaţi acest fapt, o contra-plată pentru acelaşi tip de jigniri pe care le – au adus social-democraţilor, din 2004 până în 2008, alde Udrea, Videanu, dar şi numeroşi liberali care acum suferă brusc de boala uităciunii.

Aş vrea să cred că măsurile de schimbare a zonei politice, anunţate cu tamtam de Victor Ponta, nu sunt doar tot o monedă de schimb în cazul ” Dosarului Roşu”, ăla cu demisia preşedintelui la troc cu reducerea numărului de parlamentari, dosarul de care tot pomeneau unele televiziuni de ştiri, cu excepţia celor care sunt direct afiliate PDL-ului, ori USL-ului. Aş vrea să cred că tânărul premier al României vrea să primenească clasa politică, prin acele majore decizii pe care urmează să le ia. Se simte nevoia unei schimbări radicale în sistem. Numărul redus de participanţi la vot, tot mai mic cu fiecare sesiune electorală, vine să confirme criza adâncă în care se află partidele politice din România. Sincer, nu cred în statistici şi nici în cele 7, 5 milioane de votanţi anti-Băsescu. E de înţeles atitudinea USL, dar problema pe care încearcă să o ascundă aleşii neamului, începând cu interimarul Antonescu şi terminând cu trepăduşii şi oportuniştii din PNL, este exact ceea ce spuneam anterior. Tot mai mulţi români refuză să meargă la vot. De ce? Aleşii ştiu, tac şi se fac că nu înţeleg şi caută să dea în noroi pe diverse elemente de circumstanţă.

Astfel poate fi caracterizat şi mini-eşecul referendumului cu numărul doi. Un referendum bine organizat, dar cu multe hibe legislative. Un pic dacă ar fi fost mai atenţi ci din USL la aspectele din legi, ordonanţe etc, ar fi priceput că mai trebuie lucrat dacă vor să şi reuşească să îl detroneze pe mariner. Nici campanie de denigrare a fostului căpitan de cursă lungă nu a impresionat. Aşa cum, nu m-a impresionat nici încercarea pdl-iştilor de a mă convinge că proiectul Roşia Montană e unul benefic pentru ţara noastră. Benefic a fost, pentru marii aliaţi, financiar vorbind, ai actualilor huliţi, indivizi care au provocat scăderea Bursei de la Londra prin 2005 şi care acum pozează în salvatorii Africii şi ai Roşiei Montana. Ei au de câştigat, nu românii.

Revenind la ordinea zilei, aş vrea să cred că, nu îl mai iau în calcul pe Crin Antonescu, compromis total, în opinia mea, după reacţiile avute în dialogul cu diverşi reprezentanţi internaţionali, Victor Ponta va reuşi să distrugă această hidră ce îşi are rădăcinile în tenebrele comuniste de dinainte de 1989. Vreau să sper că voi apuca ziua în care voi vedea după gratii diverşi politicieni, atât din cadrul Opoziţiei, cât şi din rândurile puterii, ce au sprijinit, din umbră, după cum spun teoriile conspiraţioniste, jaful naţional. Însă dacă zvonurile care circulă în ultimele ore cu privire la adevăratele intenţii ale noului ministru al Justiţiei se vor concretiza, înseamnă că noi, ca naţiune nu am învăţat din greşelile trecutului şi că degeaba păpăm bani europeni, daţi de hulita UE, pentru educaţie şi evoluţie socială.

Şi atunci nu ne mai rămâne decât să ne dăm singuri un şut în fund să ne luăm de turul pantalonilor şi să ne aruncăm pe gârlă.

 

 

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;Aş vrea să cred&8221;

  1. Vesticii ne-au luat in UE ca sa profite mai bine si mai usor de activele tarii si implicit de piata de desfacere. Coruptia nu e un fenomen unidirectional, ci multidirectional. Vinovat nu e doar cel ce accepta mita, ci si cel care-o da. Se preocupa cumva justitia americana de faptul ca subsidiara Bechtel din Romania mananca bani publici fraudulos prin contracte frauduloase? Nu-i preocupa deloc, nici pe ei, nici pe europeni, nici pe ai nostri. Pentru ce sa ne facem chip cioplit? N-au facut suficienti idoli, acesti nenorociti de tradatori de-a lungul istoriei, pentru ei si pentru masele credule? Din pacate, fondurile UE nu sunt pomana, si chiar de-ar fi, poti sa bagi un triliard de euro in invatamantul romanesc, daca manualele sunt pline de minciuni si clisee, si daca marea masa de dascali e formata din persoane care si-au luat examenul de titularizare cu 5. Noua ne place sa ne mintim singuri, d’aia si Basescu a avut priza la lume, fiindca lumea-i proasta. Lasa ba, ce daca vorbeste obscenitati in public, ce daca bea, ce daca a fost la curve, ce daca a facut pe David Copperfield cu flota romana, ce daca, pe vremea cand toata fraierimea din tara muncea ori la intreprindere ori la CAP, era bine mersi in Belgia la Anvers, ce daca isi schimba vorbele in mod patologic? El e cel mai vrednic politician pe care-l are tara asta, nu? Noi nu ne cunoastem istoria sau radacinile. O ardem aiurea cu procesul de romanizare (proces unic in istorie), am ars-o aiurea cu asa zisa Scoala Ardeleana care era plina de minciuni. Am fost sclavii slavilor, ai otomanilor, ai austro-ungarilor – boierimea isi mazilea proprii domnitori – Suntem un neam de parveniti, de curve, de hoti, de farisei, de jegosi, de barbari, de misei, de lasi. Din cauza asta n-am avut niciodata un razboi civil, fiindca n-am avut niciodata elite gata sa verse sange pentru principii, iar daca am avut, acesti oameni au fost tradati/injunghiati pe la spate. Ce frumoasa-i Romania, ce bogatie si diversitate de resurse naturale are, dar pacat ca-i locuita. http://www.youtube.com/watch?v=0eDq9v2JE3I

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s