Interesant…

Interesantă apariţia şefului de la Administraţie, Radu Stroe, cu aerul său de mare descoperitor al Americii, taman acum când Doamna CCR se pregăteşte să dea verdictul în cazul referendumului din 29 iulie. La fel de interesante sunt vorbele domniei sale: Va fi o surpriză. Acum nu vreau să fiu cârcotaş, dar dacă aşa veţi considera voi, cititorii mei, că sunt, îmi cer scuze. E ciudat heirupismul ăsta de care dau dovadă noii instalaţi în funcţie de a raporta, ca pe vremea răposatului, liste la kil, nu tone la hectar. E ca şi cum ar vrea să mulţumească pe „tatăl şi mama” lor (nu vreau să fiu mojic şi să folosesc nişte cuvinte nu tocmai potrivite aici), aşa cum odinioară aduceau prin raportările mamut trimise la centrală veşnica lor recunoştinţă partidului mult iubit.

La fel de interesant va fi să vedem ce va face CCR-ul, ca să nu pomenim de presiunile asupra Curţii, cu aceste date. Pentru că, pe lângă paradoxurile pe care le creează eliminarea acelora morţi (mulţi dintre ei, probabil apărând ca votanţi la referendum) şi a celor cu buletinele expirate, eliminaţi la rându-le din liste (dacă e să luăm după zâmbetul puţin răutăcios al lui Stroe), apar nişte precedente periculoase, legate mai ales de persoane care au votat, dar nu mai apar în listele lui Stroe, intrucât s-au aplicat cele nouă directive date de Ponta. Mai ceva ca în Basic Instinct (că tot veni Sharon Stone pe la noi).

Ce se va întâmpla cu voturile acestora? Nu vor trebui de asemenea eliminate? Nu de alta, dar pe acest fapt, ori în toamnă, dacă nu mai degrabă peste patru ani, iar se vor trezi unii să se folosească de această portiţă, fie pentru a invalida, fie pentru a valida rezultatele alegerilor. Un precedent periculos, pe care şi-l va face cu mâna sa USL-ul, dacă va fi victimă (să nu uităm cât de schimbător e românul dacă nu i se satisfac „dorinţele ghiozdanului”, ca să vorbim tot în parabole). De aceea, nu această intervenţie a lui Stroe care calcă, fie vorba între noi, ca un ţăran prost, rugăminţile şi cererile exprese la adresa politicului de a nu face presiuni asupra CCR, mi se pare interesantă. Ci ceea ce, Parchetul, fie el subordonat, mai mult, sau mai puţin unor interese, va da publicităţii după încheierea acelor analize/anchete. Dacă procurorii vor continua să îşi vadă de treabă şi nu vor da bir cu fugiţii în faţa unora ca Fenechiu, Mazăre (nu o să îi iubesc niciodată pe liberali, sau pe politicienii care se cred şmecheri şi se comportă, ori vorbesc prin „aroganţe”), sau, ca să nominalizăm şi mari jurnalişti, a tonului imperativ antijustiţie al CTP-ului arătat în ultimele zile, ziarist care în 1990, la unison cu Iliescu cerea intervenţia minerilor în Piaţa Universităţii. Interesant cum se uită aceste aspecte din istoria recentă a României. Dacă procurorii, repet, nu vor ceda şi vor compara şi de câte ori au votat morţii, ori cei cu buletine expirate, atunci se va putea spune cu voce tare şi mirată: Interesant.

Altfel, acum, totul sună cam în genul: Hm, interesant, nimic nou sub soare. Precum raportul celor 100 de zile de guvernare din care doar marile realizări anti-pdl-iste ies în faţă. Restul e tăcere… Oare de ce? Interesant ar fi să aflăm unde se află şi celelalte puncte ale guvernării USL trâmbiţate cu mare pompă pe holurile Parlamentului în mai 2012. Interesant va fi să îi vedem la lucru şi de acum încolo în contextul în care se apropie toamna, seceta face ravagii, vârful va fi atins în octombrie, iar cămările oamenilor simpli, aflaţi în postura greierilor care nu au făcut nimic toată vara pentru că au cântat, ori s-au uitat ca tembelii la televizor, nonstop, vor fi goale.

Pe mine, ca simplu cetăţean nu mă interesează câţi bani au furat unii, sau alţii. Din 1989, fiecare dintre cei de la guvernare au furat şi au falimentat industria într-o veselie. Eu vreau să ştiu că mâine voi mai avea de muncă, vreau să ştiu că peste o lună nu voi fi nevoit să plătesc 5 lei pe euro, sau aceeaşi sumă pentru un codru de pâine. Nu cred că actualii lideri au luat în calcul aceste aspecte generaliste. De fiecare dată, noile Executive, care s-au instalat la Victoriei de-a lungul celor 23 de ani de „libertate”, şi-au recompensat doar căţeii fideli, cei ce au lătrat mereu împotriva lor. Şi atât. Restul, cum am mai spus-o, masă de manevră, sau balast, sau pe lista la kil raportată de Stroe ca nefiind importantă de luat în calcul la cvorum.

Să vedem ce va face atunci Guvernul şi pe unde va scoate cămaşa, taman când vine gerul. Deşi, pariez, va da vina tot pe vechea moştenire şi a strâmbelor puse de Opoziţie ce i-au împiedicat să se apuce temeinic de treabă. Urmează să vedem dacă românii vor cădea ca muştele, în plasa mincinoasă a conducătorilor, ori se vor răscula precum alţii mai cu capul pe umeri din Occidentul pe care îl hulesc în prezent, dar la poarta căruia au tot plâns ca să intre. Proverbul spune să nu muşti mâna celui care te ajută şi te acceptă lângă el. Minte scurtă, ce să-i faci…

Interesant, nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s