Bravo România! La trecutu-ți mare, mare notorietate !

E de notorietate relația, amicală de altfel, dintre Dan Voiculescu, motanul Felix pentru cunoscători și madam Pivniceru nominalizată mai iei pentru fotoliul justițiarului number one din România. La fel de notorie este și iubirea dintre liberali și conservatori, una care durează de secole întru prosperarea propriilor progenituri. Să mai pomenim de notoriul Șova și antisemitismul lui? Ori de la fel de notorie declarație privind continuarea mini-recensământului?

Notorietăţi…

Stăm sub zodia acestui cuvânt notoriu de când ne știm ca nație. Leneși, răi, cerșetori, profitori politicieni corupți etc.  Cu toții, de notorietate… Asta ca să vorbim de partea negativă. Că există si reversul e pentru că Universul a fost creat în echilibru. Și astfel orice parte negativă e compensată de pozitiv. Că în cazul României negativul din cotidian e compensat pe alte meleaguri e partea a doua. Dovada: dorința notorietăților de a-i scoate din joc pe cei cu gândirea pozitivă, în antagonie cu idealurile lor de a subjuga spre propriul interes visele unei națiuni.

Cam bombastic formulat, nu?

Sincer, nici nu știu ce limbaj să mai folosesc când vine vorba de neamul românesc. Îmi tot vine în minte bancul cu Dumnezeu la împărțirea bogățiilor pe planetă și remarca privind România: să vezi ce locuitori vor trăi aici și ce conducători vor avea aceștia. Primii, oameni care habar n-au cum să profite de ceea ce au, ceilalți, un pic mai răsăriți într-ale relelor și profitori școliți de viață.

Românii nu au nevoie de școală, se descurcă și cu ABAC-ul. Românii nu au nevoie de drumuri asfaltate, străbuni lor au mers prin noroaie. Și lista poate continua până la ditamai proprietatea cu vilă si baie în interior, fără canalizare. Românii nu au nevoie de civilizație, bun simț și normalitate. Îi lasă pe alții să se bage, de peste hotare și să le ia ceea ce este al lor. Ideea generalizată că” n-am ce face cu asta, ia-o tu” îi trimite pe români în hăul întunericului.

Așa au profitat ceilalți, notorietățile, acele vietăți parazitare care distrug orice organism viu, indiferent la starea sa de sănătate. Așa au prosperat și au crescut alde Felix, motanul, alde marinerul numărul 1, alde Mr. Căcărău șamd. Indivizi pe care odinioară îi vedeai înfundând cârciumile ca să dea apoi cu subsemnatul la Securitate, ori adormind pe plajă cu sticla soioasă lângă ei, apar astăzi în marii salvatori ai națiunii. Mai mare scârba și rușinea.

Aroganță, antisemitism, tupeu de cocălar și atitudine de pițipoancă. Toate într-un singur loc: în fruntea României, în politică, in viața socială, în showbiz.

Bravo România! La trecutu-ți mare, mare viitor!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s