Siderat de România: Scandalul trece, politicienii rămân – George Lucian

Contrar tuturor așteptărilor, gândul în aceste zile nu mi-a fost la nebunia referendumului și la circul listelor electorale.” Apa trece, pietrele rămân”, sau, ca să fiu în ton cu confrații mei editorialiști cu citate din Shakespeare:” Mult zgomot pentru nimic”.

E clar că fiind august și lumea mai mereu plecată prin concediu, tembeliziunile și-au dat și lenjeria abia scoasă din mașina de spălat, doar doar de-or mai scoate un procent, ori două de audiență. La fel de clar e și motivul pentru care albiile de porci în care se scaldă zilnic așa-zisele vedete din showbiz, s-au umplut peste noapte cu politicieni. Unora, am impresia că tembeliziunile le oferă casă și masă în clădirea din care emit (ca să nu fiu cinic și să spun că patronii televiziunilor îi țin ascunși pe invitații permanenți prin debarale, ori ca să îi compar cu niște jucărioare  cărora li se întoarce o rotiță și ei măcăne mai eficient, sau mai inutil). Scârbă mai mare nici că îți puteau genera, ție telespectator cu ceva neuroni prin cap, bătăliile” de-a surda” duse de aleșii neamului (pe mulți dintre ei, i-am văzut mai des în emisiunile de tip talk-show, decât în Parlamentul României, dar asta e o altă mâncare de pește). Și totul pentru ce? Un rezultat care se lasă așteptat și care va scoate în evidență un aspect hilar aproape: nu contează cine, sau ce, votează, contează cine numără voturile, ori acum, listele electorale. Așa că, dați-mi voie să reiterez ceva spus la începutul materialului:” Mult zgomot pentru nimic” – iese cine trebuie la numărătoare.

Contrar așteptărilor tuturor, gândurile mi-au stat zilele acestea la bănuții din portofel, la faptul că voi fi obligat să renunț la obiceiul de a îmi vizita un vechi și drag prieten în Dortmund (Germania, pentru necunoscători). Și aceasta pentru că mă uit cu groază cum instabilitatea politică, pe care un foarte” deștept” politician trimis în Parlament de somnul rațiunii națiunii nu o vedea ca fiind o cauză pentru fluctuațiile economice, afectează din plin viața noastră de zi cu zi. Pe mine nu mă interesează cine rămâne, sau pleacă de la Cotroceni ( de votat, am votat pentru că am asta în conștiință, nu pentru că mi-a zis Ponta să merg la vot, sau pentru că m-a iritat Băsescu cu apelul său imbecil). Acolo vine unul, sau altul, stă unul, sau două mandate, că trei nu mai are cum, și pleacă. Apoi vine altul și tot așa. Nu mă interesează asta.  Cu atât mai puțin câți mai suntem pe liste. E un război care nu mă mai privește. Vreau să trăiesc   decent în țara care m-a educat ( și a făcut-o foarte bine) timp de 18 ani. Din nefericire, trăim din în ce mai prost. Suntem români, avem monedă națională, dar facturile ni se calculează în moneda Euro. Tragedie…

Oare câți dintre noi noi conștientizează drama conaționalilor care nu mai au cum să își plătească ratele, ori facturile calculate la un curs de schimb halucinant? Cu toții am stat cu ochii beliți în ecranele TV, ca nu spun cine și unde se uita la rându-i, urlând Jos Băsescu, Jos Antonescu! Când mai apărea vreunul și atrăgea atenția cu privire la cum afectează nebunia asta traiul nostru, plecam cu toții, pentru că oricum nu pricepeam o iotă, ori la bucătărie, ori ca să îl trimitem pe ăla micu’ după încă un” șip” cu bere şi niscai semințe de spart. Doar e Olimpiada electorală, nu-i așa? Că la aia clasică, ca și în învăţământ, abia acum încep să apară roadele.

Din păcate, situația e nasoală rău și nimeni nu are curajul să ia taurul de coarne și să urle la pietrele astea care par a nu se mai mișca deloc din fotoliile lor comode și să le atragă atenția că suntem a doua cea mai săracă țară din Europa. Nimeni nu mai are chef să mai pomenească de faptul că suntem prea fuduli și mândri să ne recunoaștem greșelile, dar și că le iertăm mereu greșiților noștri aleși în Parlament. Pentru că de 22 de ani apa (scandalurile, crizele etc) trece, pietrele (nu românii simpli, ci politicienii cripto, neo, sau cum mai doriți să le spuneți) rămân. De ce nu am nominalizat românii simpli? Pentru că pentru ei am o altă zicală, mult mai potrivită:” Vin ai noştri, pleacă ai noştri. Noi rămânem tot ca…”

Continuarea, doamnelor și domnilor, vă aparține..

2 comentarii

  1. mare dreptate. invitatii permanenti sunt tinuti pe mancare , haine si altele de posturile tv de stiri , de ex. realitatea ( de unde stiu din surse sigure ce se intampla )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s