Presedintele discret ca un parfum de CRIN…

Trebuie să recunosc: nu i-am plăcut niciodată pe liberali. Mi-au provocat scârbă încă de la primele lecţii de istorie în care au fost pomeniți. O scârbă care a dăinuit şi după Revoluţia din 1989 (ca să nu fiu acuzat că nu recunosc ceea ce s-a hotărât oficial) când l-am auzit prima oară pe, atunci tânăr zeflemitor, Tăriceanu, un ins care stătea în acele timpuri, încă tulburi, pe lângă bunul prieten Patriciu, precum Ponta lângă Antonescu în zilele noastre şi se hlizeau, ca nu spun cine şi unde, spunându-le românilor despre filosofia tăiatului cozii de câine ca să le meargă bine. Mă rog…

Experimentul pare să fi eşuat întrucât nu am devenit mai răi, nu am devenit mai atenţi, nu ne-am apărat mai bine ţara. Başca trăit mai bine. Ba dimpotrivă, i-am primit pe toţi cu braţele deschise, ori cu picioarele crăcănate, după caz şi am vândut tot ce puteam vinde sub numele de privatizare. Un fiasco la care s-au bulucit ca tembelii toţi românii ce se visau deja mari boieri în maşini luxoase. În vreme ce ei, cei care îi îndobitoceau pe locuitorii de la nord de Dunăre şi-au tras crema cremei deoparte lăsând pulimii ciurucurile (se ştie ce s-a ales de marea parte a industriei la care românii şi-au depus cupoanele primite drept răsplată că i-au ales pe fsn-iști în ’90 şi ’92 cu scoruri ce par acum de domeniul SF-ului).

Anii au trecut iar ăia de umblau cu pletele fluturând în vânt şi cu şuier de tren prin tărtăcuţele lor pline de idei tembele au ajuns acum cică oameni maturi, lideri de partide ori struțo-cămile politice. Şi, din păcate, cu aceeaşi mentalitate găunoasă în creier. Cine caută pe goagălul lu Vanghéle poze din tinereţea actualului interimar se va întreba cum naiba a ajuns ăsta la Cotroceni. Un individ cu plete, cu ochi încercănaţi pe care l-ai fi zărit pe vremuri măturând cârciumă după cârciumă. Dar nu despre asta vreau scriu în continuare. Ci despre cum, în cârdăşie cu un alt tip de Patriciu, dar mult mai imbecil decât originalul, încearcă să aburească din nou populaţia, tot mai cretinizată, aplicând aceeaşi metodă din perioada anilor 90-92. Cu diferenţa că acum sunt la putere, nu în opoziţie și taman lângă cei pe care îi acuzau de comunism.

Cum naiba să-l crezi, luându-te după poze, pe domnul interimar când îţi pomeneşte de discreţie totală în activitatea sa de şef al statului? Şi-a respectat cuvântul dat poporului că nici nu îl va simţi acolo la Cotroceni? NU! Nici măcar Văcăroiu în 2007 nu a cutezat să se urce la pupitrul cu Administraţia Prezidenţială (se poate spune că ăla funcţiona mai mult pe baza alcoolului găsit în fişetele lui Băsescu şi de aceea nu era în stare să se cocoaţe, dar e o altă mâncare de peşte). Anti-băsiștii vor sări de fund în sus doi metri şi vor spune că a fot aţâţat de suspendatul căpitan de cursă de lungă. Ete scârţ, ce să spun: l-a zgândărit în găoaza lui mică cu ditamai sula din coasta iliesciană. Mi se rupe, fraţilor, de o astfel gândire de grădiniţă. Dacă era atât de inteligent, dom’ discret ca un parfum de Crin nu se lipea de eticheta Administraţiei Prezidenţiale în această fugareala de doi bani, care ne costă mult mai mult pe noi oamenii de rând. Dar cum inteligenţa unora e invers proporţională cu dimensiunea pletelor din tinereţe…

În fine… Demnul urmaş al zeflemitorului Tăriceanu, pe numele său Antonescu ‘nșpe prenume, a demonstrat a mia oară în ultima perioadă că una gândeşte, când e treaz probabil şi alta face, când e sub efectul drogului prezidenţial. Discreţie la maxim a promis domnia sa. S-a ales praful de ea. Zi de zi domnu’ Crin a tot apărut pe posturile de televiziune, la tot felul de mitinguri electorale braţ la braţ cu Victoraș cel mai tare din oraş, precum o făcea odinioară fostul partener al lui Patriciu în ale furăciunii, cu actualul suspendat Băsescu. Se ştie ce se va alege de astfel de alianţe struțo-cămilești. Celebra „DA” e doar un exemplu. Pariez că în doi ani maxim USL va fi deja istorie pentru că ori PSD-ului, ori PNL-ului i se va urca democraţia la cap precum sângele în sulele băgate acum în PDL-ul lui Blaga.

Aşadar, revin la ideea de bază: cum naiba să mai cred într-un om precum Antonescu care promite că nu se băga, nu face, nu drege nimic cât e interimar, atât timp cât îl roade în găurica lui mică de reacţia UE cu privire la nebunia din România, atât timp cât îi pune la punct pe oficialii de la Bruxelles arătându-le colţul clasei dacă mai comentează mult şamd? Cum naiba să mai cred în comportamentul de copil bosumflat, mereu indisciplinat, precum Goe al lui Caragiale, afişat mai mereu de Ponta? Cum naiba să mai crezi în astfel de oameni care se folosesc de greşelile gramaticale, atât de oripilante, transformând-o pe Doamna Limbă Română în Maria Regimentului Infanterie, pentru a-şi face campanie? Dacă astfel de oameni vreţi să vă conducă mergeţi duminică la Referendum şi daţi-l jos pe Traian Băsescu. Dacă vreţi să o luaţi peste doi ani din nou peste ochi si de la capăt cu nebunia salariilor şi pensiilor, în contextul acutizării crizei la nivel mondial, mergeţi la vot şi spune-ţi DA.

Suferinţele nu vi se vor termina odată cu demiterea suspendatului. Nu veţi trăi mai bine dacă pleacă Băsescu. Traiul nu se va îmbunătăţi dacă pleacă PDL-ul şi vine PNL-ul, ori PSD-ul. Criza economică, mondială/europeană, merge înainte cu şi fără Traian Băsescu, cu şi fără Victor Ponta, ori Crin Antonescu. UE merge cu şi fără fostul mariner, ori fostul pletos şi mai noul rânjilă. România va trece şi peste acest mega-scandal după care se va uita din nou în buzunarele tot mai goale şi o va lua precum vagabondul lui Kapoor fluierând agale cu bocceluţa în spinare, realizând că încă o dată a fost făcută poştă de aleşii neamului.

Nu ţin cu Băsescu, ori cu clica lui Udrea. Îi urăsc de moarte pe tăntălăii din PDL. Dar nici cu Antonescu, ori Ponta, nu mi-e mai bine. Din păcate, niciunul din actualii lideri politici, mai ales cei din opoziţie, nu merită să conducă ţara, cu atât mai puţin Dan Diaconescu. Ăşti din urmă sunt lihniţi de foame şi sătui de stat pe bară atâţia ani şi le-a venit mirosul puterii pe la năsucuri şi drept urmare precum o haită de câini turbaţi rup tot ce le stă în cale. Niciunui politician, reţineţi asta, nu îi pasă de interesul naţional. Când îl voi vedea pe Ponta în costum naţional jucând, de bună voie și nesilit de nimeni, vara la ceas de seceriş,  hora pe câmp, ori pe Antonescu mulgând oile la „măsurătoare”, sus în vârf de munte, sau, ca să dau satisfacție și celeilalte tabere, pe Băsescu aducând flota înapoi, precum Gulliver, mă voi lăsa de sportul scrisului. Dar până atunci, îmbătaţi-vă, români, cu parfumul atât de discret al celui mai înflorat interimar al României.

Aveţi grijă. Nu dă dependenţă, dar în schimb provoacă multe dureri de cap.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Presedintele discret ca un parfum de CRIN…&8221;

  1. Dublul standard este constitutia tarii. Alegerile prezidentiale, generale si locale sunt validate, chiar si atunci cand nu exista prezenta de 51%, dar cand vine vorba de referendum si mai ales de Basescu, trebuie sa avem alt standard. In ceea ce-i priveste pe Ponta si Antonescu, dar-ar dracii sa dea, cat de ironica e soarta. Trebuia ca Ponta sa fie interimar si Antonescu prim-ministru, sa rupem odata lantul presedintilor a caror nume se termina in „escu” (Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu… Antonescu). Europa e divizata in doua factiuni, cea care vrea s-o traga tarilor cu „probleme” (ca sa dea bailouturi la stapanii bancheri) si restu’ lumii. De jure suntem toti europeni, de facto ei sunt europeni, dar noi suntem romanasi, vesnic sortiti sa fim pusi la jug si s-o luam in cur, fara a protesta. Nu exista tara, fiindca nu exista popor. Politicienii nostri nu cad din cer, printr-o membrana dintr-alta realitate, sunt produsul familiilor romanesti, scolilor romanesti, bisericilor romanesti, afacerilor romanesti. Asta-i tot ce putem noi, asta produce sistemul nostru, gunoi inauntru, gunoi in afara, si aici l-am parafrazat pe George Carlin. Numai un razboi civil ar putea reforma statul nostru „smecherit”.
    ~Sanatate si numai bine~ Mergeti la vot!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s