C-asa-i romanul…

Nu de putine ori ne-am lovit in relatia noastra cu semenii nostri, vorbitori de aceeasi limba, de o serie de ciudatenii generate, daca e sa spunem lucrurile pe nume, de aerul tare al pozitiei sociale atinse de respectivii.

Sunt mii de exemple care confirma faptul ca, odata ajunsi intr-o functie de raspundere, undeva sus, in ierarhia firmei, oameni care odinioara erau apropiati tie, s-au transformat radical. Au devenit  mai distanti, mai reci, mai mistocari si, trist , nici nu ii mai intereseaza locul de unde au plecat.

Privim in jur si regasim la tot pasul astfel de situatii , fie ca vorbim de institutii publice, ori private, fie ca vorbim de firme romanesti, ori multinationale. Oriunde te invarti si dai de romani, situatia este una si aceeasi. Functia il face pe om, ii arata caracterul, de cele mai multe ori infect si, vorba bancului, in cazanul nostru cu smoala e liniste permanenta : fiecare il sapa pe celalalt ca sa ajunga la suprafata.

De aceea lucrurile nu vor merge niciodata in Romania. De aceea micul stat balcanic nu va reusi sa ajunga la nivelul Germaniei, ori Angliei. Lupta pentru putere, concesiile facute de unii si altii, in detrimentul celorlalti alaturi de care, ori cu care au lucrat ani buni de zile, distrug incet si sigur societatea romaneasca.

In loc sa muncim cot la cot sa facem din Romania mandria Estului, ne calcam pe bombeuri, ne faultam unii pe altii. Pentru ca, asa-i romanul . Uita, odata ajuns la putere, de unde a plecat, uita de oamenii corecti pe care i-a avut in jur si se inconjoara de toti pupincuristii si lingaii care ii asigura , pentru o perioada de timp, dulcea iluzie a puterii.

Insa cum totul are si un revers, Doamne Fereste de cazatura pe o vor lua cand se vor prabusi din varf. Aia doare mai rau. Mult mai rau …

Si nici atunci nu se vor fi invatat minte. Pariez pentru asta.

Si ne mai intrebam de ce nu evoluam???

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s