Propovaduitorii prostiei si a nesupunerii civice

Urmăream printre picături pe net, televizorul meu sud-coreean refuză postul România TV, elucubraţiile celor care apăreau pe post în diversele producţii apocaliptice menite să spele creierele poporului.
Trist, dar adevărat, niciunul dintre realizatori/invitaţi nu aduceau, decât vag în discuţii şi atunci pe sistemul: Lasă-ne domnule cu responsabilitatea cetăţeanului!, despre ceea ce ar trebui să facă fiecare locuitor al ţării pentru a ieşi din impasul creat de iarnă.

Că năstruşnicia cu nămeţii din 1954 a fost, sau n-a fost reală, puţin contează la ora actuală. Însă să baţi monedă pe această temă, atât timp cât nenorociţilor din Vrancea şi Buzău le sunt troienite şi hornurile de pe casă, e mai mult decât o sfidare a bunului simţ.

Însă jurnaliştii lui Peste-prăjit, aka Patriciu, dacă stăm bine să ne gândim de unde au venit o parte din oamenii de la România TV, continuă să se întrebe de ce s-a renunţat la staniolul cu care era împachetată ciocolata, pentru că nu-i aşa, marmota a fost concediată.

Le-am şi scris indivizilor de la România TV, le-am şi sugerat să vorbească despre atitudine civică şi să mai renunţe la tâmpeniile de genul: ce face statul pentru sinistraţi? Pentru că, pentru a fi completă imaginea prin care aceştia manipulează pulimea lui Tăriceanu, ar trebui să fie date cărţile pe faţă: ce fac sinistraţii unii pentru ceilalţi? Ce ar trebui să facă aceştia? Să stea precum popândăii în hrubă cât vin aia să deszăpezească şi după aia să ia cu duiumul la luat de ajutoare? Parcă era vorba că nu puteau să iasă din case? Sau e doar o iluzie personală?

Despre asta ar trebui să vorbească jurnaliştii România TV. Dar şi cei ai Antena 3. Dar cum de la căldura studioului nu se vede acest aspect al nesimţirii multora dintre cei care pozează în năpăstuiţi, dar care de fapt şi de drept nici vorbă să fie într-o astfel de situaţie…

E uşor să vii şi să ceri de la stat, în timp ce tu te duci la crâşmă şi ai ca primă prioritate cărarea către birt. E uşor să te gândeşti că te vei duce la magazin zi de zi şi să îţi iei pâine lapte cartofi faină etc şi să nu îţi faci şi tu o fărâmă de provizii în cămară.

Lipsa educaţiei civice se plăteşte. Şi din păcate la asta au contribuit şi aşa-zişii jurnalişti aflaţi sub directă comanda a unor securişti, ori îmbuibaţi postdecembrişti care nu văd altceva decât conspiraţii şi urzeli politice în faţa ochilor. Şi totul pe credulitatea şi prostia prostimii.

Şi asta face cu brio România TV, demnă urmaşa a Antenei 3. Prietenul, la nevoie se cunoaşte, nu-i aşa domnule Felix?

Şi tăcerea motăneasca e un răspuns…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s