La munca , tovarasi!

Va suna cunoscut acest dicton? Cu siguranta celor nascuti pana in anii 83-84, le rasuna si acum in urechi indemnul proletar de a duce Romania pe cele mai inalte culmi ale economiei multilateral dezvoltate.

Sincer, nu ma asteptam sa il reintalnesc, intr-o alta formula, zilele trecute, iesind precum porumbelul alb din cusca imperialismului ( ca sa fiu in ton cu vremurile apuse nu demult ), din gura unei distinse doamne a politicii post-decembriste, remarcata mai ales prin tinutele ultra-sexy cu care se afiseaza prin high-life-ul autohton.

Nu stiu ce-o fi fost in minte doamnei, Elena Udrea pentru cei care nu s-au prins despre cine este vorba, insa cu siguranta efectul nu va fi cel scontat. C-o fi de vina psihologia inversa , ori refuzul la orice inseamna regim de trista amintire, vorba blondei de la… Turism ( daca se baga pe Drept-Justitie, ne puteam lauda si noi cu Blonda de la Drept) va capata alte valente si cu atat mai mult ii va intarata pe romani sa iasa in strada.

Trist e ca sunt indemnati cetatenii patriei sa iasa la munca taman de cei care nu demonstreaza o clipa ca muncesc cu adevarat. Acestia au preluat cu succes un alt slogan din sfarsitul lui decembrie 1989. Ala cu : ” Mircea , fa-te ca lucrezi! ”. Criticam zilele trecute pe cei care stau la caldurica vilelor, ori patuturilor castigate prin…nemunca, pentru ca stau si greaca manganu prin diverse emisiuni , dandu-si cu parerea despre una, alta. De pe tusa, lucrurile sunt frumoase. Din teren, e cam pe nasoale…

Acum, stam stramb si ne intrabam drept: Unde sa munceasca cei din ziua de azi? In fabricile si uzinele vandute de stabii din prezent pentru bunastarea si imbuibarea proprie? La constructia de drumuri concesionate unor dubiosi de peste hotare? La ”gunoierul tarii” care iti rade in fata cu milioanele de euro din conturi, in timp ce iti azvarle si tie cu dispret o ciosvarta de bani? Unde sa munceasca astia de isi cer drepturile ( sunt si astfel de oameni printre protestari) ?

Romania seamana din ce in ce mai mult cu o Ferma a animalelor perpetuua in care cetatenii sunt oile care voteaza ca imbecilele porcii din fruntea statului. Si trist e ca o fac din patru in patru ani, respectiv din cinci in cinci ani pentru presedinte, preaslavindu-i si proslavindu-i pe toti imbecilii care vin apoi pe post si scot elucubratii de sta si pisica in coada si se minuneaza.

Voi la munca, tovarasi ! Noi, la bulivar, monser, ha ha ha ha ha ha !!!!!!!!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s