La spart seminte, de proteste

Ca de obicei, românul își dă cu stângul în dreptul când vine vorba de o acțiune , indiferent de scopul și durata ei. Am avut dreptate când am afirmat în postarea anterioară că nu suporterii au spart VODAFONE-ul din Unirii. A fost un șmecheraș fără ocupație ce se aciuase prin hrubele din Centrul Vechi. Că Poliției i-a luat ceva timp ca să îl găbjească și să-l trimită unde-i locul, e partea a doua. Că soldățeii ei sunt cam năuci și subiecte de Cascadorii Râsului e altă mâncare de pește.

Atenția se îndreaptă către protestatari, către revendicările lor și  prin extensie către reprezentanții autorităților cărora le-a luat ceva timp până să priceapă ceea ce se întâmplă de fapt. Sau, mai bine spus, până s-a prins marinerul care-i faza cu răzmerița. Trist e că fostul căpitan de cursă lungă a cam dispărut de pe ecrane. Taman el, cel care în 2007 pupa  tălpile în Piața Universității, drept mulțumire că a scăpat de suspendarea dictată de călăii din  Constituției. Acum, că s-au mai liniștit apele, scoate și el precum șobolanul, capul din vizuină și adulmecă aerul ca să vadă, de la distanță evident, dacă primejdioasa cotarlă mai e prin zonă.

Cât despre cotarlă, așa rămâne. Miaună, se prostește și sparge semințe umplând buzunarele comunității mult-protejate de UE. Printre două scuipături de coji, mai miorlăind, scoate de pe gardul pe care stă aninat precum o scândură într-un cui nu prea bătut bine cu ciocanul, câte o scandare anti-Băsescu ca să nu uite de ce a ieșit , la mișto, în stradă. În rest, totul precum în bancul cu pisoiul dus la împerechere de al său tată în plină iarnă. Au miorlăit, au mieunat și au plecat acasă că se făcu prea frig pentru stat în stradă.

Trist  e că astfel se creionează iluzia unui așa-zis control asupra situației. Și mai trist e că, nici din partea Opoziției, nu se remarcă acest aspect. Astăzi ( 19. 01. 2012 ) va fi mitingul USL. Visătorii apreciază la 10.000 cifra participanților. Realiștii zâmbesc strâmb, gândindu-se la milionul de protestatari sârbi, ori sutele de mii de alți europeni. Spiritul civic al românilor a fost otrăvit și, chiar dacă vor ieși în stradă, idealurile pentru care o vor face vor fi doar ale unora dintre ei, ale unora care vor profita de naivitatea celorlalți. În timp ce restul mulțimii, cea care va fi acolo , ca să strige la mișto, va sta pe garduri și va face ceea ce știe ea să facă mai bine : să spargă semințe de floarea soarelui și de dovleac în capul idealiștilor și visătorilor care , în neghiobia lor, chiar cred că pot muta munții din loc. Precum în filmele regizate la Hollywood.

Odată, au reușit asta , în regia americanilor și a luț domnu Sergiu. Dar a fost odată, precum în basme, ori povești: ca niciodată. Că dacă n-ar fi , nu s-ar povesti…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s