Dragii mei, luptam pana la unu. La si cinci luam pranzul…

Demna de toata jena reactia oierului Becali, care se arata scarbit de  arabul ARAFAT. De fapt ce ne mai mira la actuala „elita sociala „? Intr-o tara in care oamenii care fac lucruri pozitive si bune sunt besteliti de sefii incompetenti, tocmai pentru ca acestia din urma sunt prea imbecili sa inteleaga treaba in intreg ansamblul ei. Intr-un stat in care anarhia este la ordinea zilei, iar legea e facuta pentru a fi respectata de cei saraci. Intr-o societate in care educatorii si formatorii viitorilor cetateni sunt la cheremul diverselor clanuri si impostori cu titluri universitare ( vorbim aici de conducerile majoritatii universitatilor care vad in educatie oportunitati de imbogatire ), ori la mana beizadelelor care stiu ca banul face sa invarta totul.

Romania si-a pierdut din frumusetea de odinioara. Si-a pierdut farmecul de altadata. Isi pierde cu fiecare zi ce trece istoria, valoarea nationala si, ceea ce e cel mai trist, isi uita forta de atitudine sociala.

Priviti la Becali, priviti la huliganii care gasesc intr-o manifestare de solidaritate prilej pentru a-si plati politele cu fortele de ordine. Credeti ca ciobanul amintit mai sus, huliganii au vreo treaba cu durerea din sistemul sanitar? Nici pe de parte. Primul se trateaza in strainatate, de aia il doare in fund de SMURD si ARAFAT. Ceilalti sunt niste dejectii ale societatii si atat.

Priviti la marinarul Basescu. Unde e presedintele ca sa ia pozitie si sa faca apel la calm? A disparut precum magarul in ceata si , probabil, la ora actuala e beat crita cu sticla de uiski langa el. Evident cu acolitii langa el. Asta dupa ce si-a pus blonda blondelor sa se ocupe de sistem.

Priviti la Jandarmeria Romana. Care mai mult se acuza decat se scuza. Ce rost avea sa dea prin megafon aseara, 14 ianuarie , n.a., ordin de evacuare a zonei cand mai erau cateva zeci de protestari in piata Universitatii? Asa iau domniile lor atitudine? Aratandu-si muschii doar celor cativa catelusi ramasi in zona, dupa ce marea haita s-a retras? Halal Jandarmerie, Halal Politie. Intervin doar cand nu sunt smecherii in zona.

Cat despre protestari… Ce sa mai spunem… Au ajunsa sa iasa in strada cei de 60, 70 de ani. Pentru ca tinerilor, noii generatii putin le , ii, pasa de viitorul tarii. Ei au bani, frate, cacalau vorba unui hatru. Unde erau tinerii? In afara celor cateva zeci  care protestau la misto unii dintre ei? Erau la chefuri in cluburi unde se bataiau ca descreieratii, dadeau muzica la maxim in camerele de camin, urlau, zbierau si spargeau geamuri, usi etc.

Intorceti-va in timp, analizati evenimentele din anii 1989-1990, uitati-va la fotografiile de atunci . Numarati tinerii din poze si comparati cifrele cu cele de acum. Numarati zilele si noptile petrecute in strada de acestia pentru a-si cere dreptul la normalitate. E ca in bancul cu Stefan cel Mare  ce-si indemna ostenii sa lupte pana la unu. Ca la unu si cinci trebuia sa ia pranzul…

Intelegeti acum scarba ce-mi cuprinde fiinta …

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s