Ce-am avut si ce-am pierdut?

Suntem ,iata, la 22 de ani de la ceea ce, autoritatile ne obliga oficial acest lucru sa credem, a fost revolutia din 1989. O scurta privire inapoi si apare si bilantul. Ca tot vine finalul de an…

Nu mai stam sa dezgropam mortii si sa stabilim cine-s teroristii si cine nu sunt. Nu mai stam sa dam in cap esalonului doi al defunctului PCR , ajuns ulterior, prin marsave manevre si manipulare, conducatorul de fapt al Romaniei. Istoria va consemna faptul.

La 22 de ani cu c s-a ales poporul roman? Traieste majoritatea acestuia mai bine ca in 1989? S-a schimbat mentalitatea acestuia astfel incat putem spune ca suntem adaptati spiritului european, al neo-modernismului, al noului val ideologic ce se inoculeaza populatiei Terrei? Ma indoiesc…

In 2011, populatia Romaniei traieste prost. Ca si in vechiul egim, exista sleahta de oligarhi , o casta de imbuibati care, asemeni vechilor activisti si securisti o duc bine. Ca si atunci, saracia omneste peste mare parte a locuitorilor acestei tari. De unde si remarcile cinice ale jurnalistilor politruci cand vorbesc de nostalgiile unora dupa ce a fost inainte.

Si r trebui sa fim recunoscatori , un pic macar, partidului unic e atunci. Credeti domniile voastre ca am mai fi avut Transfagarasanul, Metroul bucurestean, diversele baraje, daca nu r fi fost mobilizare nationala si impusa cu puscaria de catre comunisti? Credeti ca am mi fi beneficiat noi, marii nerecunoscatori, in timp record de aceste elemente in conditiile in care ar fi fost demarate sub comanda haitelor de ahtiati dupa bani din prezent, cu un Casuneanu, ori alt mare rege al constructiilor din prezent?

Inainte de a urla si  va da patrioti cu tricolorul in piept , puneti-va intrebarea : ati fi iesit sa lucrati la ridicarea acestor edificii, de buna voie si nesiliti de nimeni de dragul tarii care v-a scolit gratuit pana la 18 ani? Mai ganditi-va inainte de a da cu pietre.

Caci, in pacate, nimic nu se face in tara aceasta din patriotism si iubire de tara. Totul este pus sub stindardul pe cxare este scris cu litere de aur : Da’mie ce imi iese la afacerea asta? . Patriotismul la romani nu a existat , nu exista si nu va exista. Poate doar pentru amaratii aia de bunici care au crezut in niste idealuri. Marete si frumoase si de viitor, in gandirea simpla a veteranilor de razboi. Ce a fost dupa ei poate fi asemuit cu potopul…

Care mai sunt idealurile tinerilor din ziua de azi? Ar mai iesi ei in strada sa urle pentru libertate si sa stea cu piepturile dezgolite in fata tancurilor? Poate din teribilism. In rest vor fi simpli si vajnici luptatori in virtuala lume a clasicului Counterstrike si atat… Pentru tineri , dar si pentru multi adulti din ziua de azi, Romania nu mai exista. Romania a devenit una si aceeasi cu ceea ce afisa pana de curand rezultatele cautarii pe Google. Romania a devenit o tara in a carei reprezentativa nationala sunt numai unguri care huiduie, atenti cu tricolorul pe tricou, imnul tarii pentru care joaca!!!

Romania a devenit locul in care unii apar la televizor si desi nu sunt saraci pentru o ciosvarta de purcoi e bani se dau drept analfabeti, oameni ce vor sa munceasca, dar n-au unde etc. Nu conteaza ca altii sunt mai saraci decat ei, cei cu net in casa etc.  Romania e vanduta bucata cu bucata  de catre alesii poporului fara ca acesta sa mai reactioneze, inghitind toate imbecilitatile legate de Rosia Montana, exploatari de ape minerale, statiuni balneo-climaterice etc. Romania moare incet…

Dar Romania nu se va preda. Din urma va veni o generatie care va matura pe jos cu multi dintre galiganii si nesimtitii din ziua de azi. Dar pana atunci, pana cand aceasta generatie va ajung sa restabileasca ordinea in societate vor mai trece vreo trei decenii. Si aceasta daca nu cumva taranoii si debilii mintali ce fac legea la ora actuala nu ii vor aliena mintal si pe acestia. Depinde doar de noi, parintii lor. De mine, de tine, cititorule. Cel care poate ca inca mai crede in reabilitarea natiunii. Altfel , din „Romania, te iubesc ! ” se va ajunge la „Romania, ce mult te-am iubit, dar nu ti-am spus-o nici cand ai murit ! ” Cinic, macabru si totodata, adevarat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s