Stati linistiti: Tinerii danseaza, tara viseaza, infractorii progreseaza

Suntem din ce in ce mai surprinsi , mai socati, atunci cand vorbim de Romania. Cu fiecare stire ce zboara pe undele hertziene ( pentru cei interesati  si  semnalul TV este emis pe astfel de unde) , observam ca suntem din ce in ce mai tampiti, mai cretini, mai neadaptati realitatii din jur.

Din 2007 suntem europeni, am fost acceptati cu totii in UE. Dar nu pentru ca meritam, cat mai ales pentru banii cu care cotizam la bugetul coordonatorilor de la Bruxelles. Ca de luat inapoi, nu mai suntem capabili, in conditiile in care fiecare banut trebuie justificat ( de aici probabil si dezinteresul marilor scamatori cu banii, investitorii romani).

Suntem europeni doar cu buletinul si cu dorinta de a ni se respecta tot felul de drepturi. CEDO, dar si alte instante, inclusiv cele sportive, sunt doldora de dosare ce implica pe ai nostri compatrioti. Cauza? O stim cu totii. O iubim, dar uram pe cei care o fac . Coruptia si coruptii reprezinta marea belea de pe capul romanilor. Sa nu exageram totusi : nu suntem nici cei mai corupti, dar nici cei mai cuminti. Fiecare padure are uscaturile sale. Dar aici, in poienita din jungla UE, numita Romania, parca toate sunt duse la extrem.

In alta ordine de idei, dorim sa ne imbogatim, dar urlam de saracie. Ne e lene sa muncim, dar dam chiolhanuri peste chiolhanuri. Legile privind ordinea si linistea publica, articolul 2, punctele 28 si 29 din respectivul act normativ sunt facute pentru a fi incalcate. Si cu toate acestea… ne e lene sa muncim, sa invatam, sa readucem Romania la viata. In chimb avem pretentia de a ni se plati tot felul de ajutoare.

In plus tot felul de dementi circula pe strazi, mai ceva ca pe imasuri si omoara cu tupeu de bastan pe amaratii scosi in calea lor de domnul ghinion. Si, profitand de naivitatea societatii pusa pe bairam si distractie pana tarziu in noapte, acesti ticalosi scapa de puscarie. Vina a cui o fi? A justitiei? A sistemului politic? Mai degraba, as spune, e vina societatii in ansamblul ei, a tinerilor, elevi, studenti care iau viata prea in ras, uitand ca pe umerii lor sade viitorul natiunii, dar care nu uita sa isi ceara dreptul de a deranja ordinea si linistea publica dintr-un motiv foarte simplu : sunt tineri si trebuie sa se distreze la maxim.

Si atunci ramane intrebarea : Daca lor li se rupe de realitatea sociala, politica, economica, atunci cine naiba mai are grija de sanctionarea celor din conducerea natiunii?

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s