S-a aprins lumina in sat

Incredibile scene in fata Mallului de fitze, fost de ciubucari, actual COCOR nu mai stiu cum. Dupa 4 zile in care au chefuit cat au putut, dupa 4 zile in care au devastat raioanele de carne din ditamai hipermarchete dupa mici si halci de porc, bucurestenii nostri au vrut cu tot dinadinsul sa vada ce n-a mai vazut Parisul, ala original, daramite nemtii cei infumurati.

Fix la ora 18:30 de minute, in anemice huiduieli venite din public, doctorul Oprescu a apasat pe declansatorul luminitelor de Craciun. Marea asteptare s-a transformat in marele fas, pentru ca, dincolo de organizarea execrabila si senzatia de strunga de stana pe care au resimtit-o cei prezenti in zona, splendoarea a fost una pe masura crizei, cam albastra…

Frumoasa din vorbe, uratica in realitate.

Asa a fost seara aprinderii salbei de lumini de pe strazile satului lui Bucur.  De ce sat si nu oras? Cred ca fiecare dintre noi stie raspunsul . Sau, daca vreti unul din partea mea el suna astfel: pentru ca mentalitatea de salbatic animal ce abia a scapat din jungla guverneaza tot mai multe din gandirile „orasenilor”.  Nesimtire, lipsa celor sapte ani de acasa si dorul de un ” Pardon, ma scuzati! Permiteti? „. Sa nu mai pomenim de fitosii adolescentini, ori studenti pentru care legea e buna doar pentru a fi incalcata. Ca de altfel si fumatorii inraiti care isi aprind tigarile in plina aglomeratie.

Asa ca remarca unui pusti, aflat intr-un troleibuz luat de subsemnatul in drum spre casa, e elocventa : „Bucurestiul nu e oras, mami. E sat. Pentru ca oamenii se comporta necivilizat”, a continuat el in aceeasi nota de candoare copilareasca.

No comment…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s