Siderat de Romania : Fara scapare

O scena halucinanta, doamnelor si domnilor, pe langa care aranjamentele pline de  lacrimi de crocodil ale  juratilor de la X-FACTOR par mici copilite. De asta am avut parte mai deunazi pe micile ecrane autohtone. A vuit presa cu demisia lui Apostu de la Cluj. A pornit tavalugul taman din nord, din munti si s-a oprit taman la poarta  din Victoriei. Acolo, unde de ceva veacuri isi duce nestingherit traiul cel mult aducator de bunastare, Bocaneala, cica prim-ministru de Romania. In prima faza mult prea ocupat sa auda strigatul de ajutor al copilului de tata hranit cu atata drag ani buni la rand. Probabil ca la un moment dat , batranul tata a simtit in cele din urma durerea sfasietoare a pruncului aflat la ananghie. Altfel nu e justificata reactia ditamai demnitarului in fata acuzelor de coruptie aduse de anchetatori feciorului mult iubit.

Il intelegem pe Bocaneala, Boc cel mic, sau cum vreti sa il alintati. Ii intelegem tristetea din suflet. Dar parca mai tristi suntem noi, cei simpli din pulimea tariceneasca , oameni care nu pot pricepe cum de politica a ajuns sa se injoseasca atat de mult si sa devina sinonima cu coruptia. Cum de , parca repetand etape din istoria secolelor trecute, alesii neamului demonstreaza ca n-au priceput nimic. Si , interesant, cum de in preajma marilor situatii de criza, la timona tarii au fost, de fiecare data, niste anonimi cu iz liberal in doctrina politica. Poate , o simpla coincidenta. ..

Cert e ca, dincolo de orice alte asemanari, ori deosebiri, viata politica romaneasca demonstreaza inca o data ca e doar un copil retard rezultat dintr-o relatie incestuoasa a somnului ratiunii si inconstienta poporului. Un copil tamp care niciodata nu va sti incotro sa o ia pentru ca e incapabil sa discearna intre bine si rau. Mai raman lamentarile nasilor de botez ai acestui plod . Care viseaza cai verzi pe pereti albastri si cauta intelectuali sa salveze Romania.

Chiar asa… O fi oare vreun individ cu scaun la cap sa se bage sa scoata tara din mocirla in care au ingropat-o zeci de nebuni?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s