Imbecilitatea, ca arta a statisticii

Este o moda sa fii imbecil si , mai mult decat atat, sa o declari , ori sa o arati, in direct la televizor, sau prin orice alt mijloc de comunicare. E de asemenea adevarat ca unora le e greu sa se exprime pe o anumita tema atunci cand sunt in public. Dar cu atat mai grava este „isprava” cu cat persoana care o comite e una cu functie de raspundere intr-o institutie publica.

Chemat sa clarifice problema declararii CNP-ului la recensamant, dom ‘director de la INS, ditamai Institutul National de Statistica , a continuat seria aberatiilor si confuziilor , determinandu-i pe ascultatorii, ori pe telespectatorii prezenti in fata micilor ecrane sa inteleaga nu de ce e nevoie de CNP, ci , mai trist decat se asteptau, cat de incompetenti sunt cei pusi sa gestioneze o asemenea misiune.

Din balba in balba, din gafa in gafa. Asa merg lucrurile cu Recensamantul 2011. Si cel care pierde e simplul cetatean ce nu mai intelege nimic din atitudinea organizatorilor. Regulile jocului se schimba in mers, mai nou recensamantul se face si online , dar numai pentru unii ( probabil, pentru toti cetatenii patriei, daca se trezeste careva sa urle ca e discriminare). Si, uite asa, ne scarpinam la urechea stanga cu mana dreapta, ori viceversa. In timp ce amenda sta dupa coltul casei sa ne dea cu parul in cap cand ne asteptam mai putin.

Dincolo de efectele unei organizari defectuoase ( eu am ajuns la concluzia ca purtatorul de cuvant e cel mai competent din INS, dar fost executat de majoritate), INS-ul nu face altceva decat sa isi dea singur la gioale si sa ajunga in derizoriu, de rasul curcilor. Cat despre seful institutiei, convingeti-va singuri daca e imbecil, ori nu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s