Siderat de Romania : Pupincurism si lipsa de maniere

Sincer, intre Ion Iliescu din anii ’90 si Traian Basescu al anilor 2011 nu exista nicio diferenta daca e sa vorbim de mentalitate. Acelasi idei, aceleasi principii, aceleasi temeri . Daca imediat dupa evenimentele din ’89  , toti erau impotriva regalitatii si a intoarcerii regelui in tara si era de la sine inteles de unde deriva aceasta atitudine, acum, la 22 de ani departare constatam, cu amaraciune, ca nimic nu s-a schimbat. Absolut nimic.

Avem un presedinte care in vremurile de odinioara nu ar fi spus nu revenirii lui Mihai I pe plaiurile de unde a fost izgonit de inaintasii FSN-ului. Avem un presedinte al romanilor, care a uitat ca si majoritatea conationalilor sai de bunele maniere si de bunul simt. Un sef de stat ale carui legaturi cu diverse persoane dubioase din jurul sau devin tot mai evidente. Altfel, in paranteza fie spus, nu s-ar explica proliferarea clanurilor mafiote de-a lungul tarii si aparitia a numerosi politicieni, chiar rude ale presedintelui in preajma acestora.

La 90 de ani de viata, Regele Mihai al Romaniei ar putea avea parte de o mare dezamagire. Si tot din lipsa bunelor maniere ale celor pe care tot romanii i-au trimis sa ii reprezinte. Daca la marineru’numaru’unu era de inteles gandirea gaunoasa de fost si actual politruc ciripitor la Secu’ , in cazul parlamentarilor parca e si mai dureroasa chestiunea cu atitudinea. Obisnuiti cu chiulul ( halal exemplu pentru tineri) politicienii de-a dreapta, ori de-a stanga esicherului politic, vor boicota ca toparlanii un discurs al unui om aflat pe ultima turnanta a vietii si care a insemnat totusi ceva pentru istorie.

Prezenti in Sala Mare a Parlamentului vor fi cei de la PNL, regalisti convinsi avand in vedere trecutul lor glorios , pagubos pentru populatie totusi, trait pe timpul domniilor lui Carol, Ferdinand etc. Asa ca va fi de inteles pupincurismul lui Antonescu&Co.

Dincolo de toate insa va ramane grimasa unui Basescu tot mai impertinent, aflat in postura unui dom’Goe caragialesc, un pusti neevoluat psihic ce nu stie sa isi ascunda frustrarile nici macar in fata presei care, la urma urmei, a pus o intrebare pertinenta dornica sa afle ce anume ii doreste actualul sef de la Cotroceni unui om aflat in locul potrivit in moment nepotrivit. Dar cum sangele apa nu se face niciodata, dar nici vin nu devine, fostul capitan de cursa lunga, afacerist in ale inghetatei si inca presedinte al Romaniei a dat-o cu mucii in fasole si a aratat unei tari intregi certata cu bunul simt ca merita sa ii fie lider. Cat despre Boc , Udrea si acolitii lor, sa fim seriosi, de ce ar iesi ei din vorba boss-ului? Halal!

Si totusi, LA MULTI ANI, MAJESTATE!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s