Siderat de Romania: Aleg verde-portocaliul…

Voi fi injurat cu siguranta spunand ca voi vota cu PDL-ul la urmatorul scrutin electoral. Si cu fiecare secunda sunt tot mai convins de acest lucru, ascultand tembelii de asa-zisi studenti care urla a petrecere non-stop. Sunt tot mai convins citind despre aberatiile USL-istilor si minunandu-ma din plin de debilitatea afirmatiilor unora din aceasta bolnava alianta.

Trecem peste erorile si atacurile interne ( niciodata, daca stam bine sa analizam, nu a functionat vreo alianta politica in Romania si au fost destule dupa 89). Trecem peste ciolaniada posturile din sistem. Ceea ce a pus capac a fost/este extraordinarul proiect de lege initiat de Abramburistii invatamantului romanesc prin care idiotii si cretinii avortati de preuniversitar vor fi ajutati sa devina studenti. Este, in alta ordine de idei, de o alienare mefistotelica a educatiei nationale.

Dupa ce ca tembelii astia nu au fost in stare sa scoata din preputurile gandirii lor ceva logic care sa ateste ca merita titlul de bacalaureat, iata ca alesii nostrii, mai tampiti decat tampitii, au pus botul la potul bagat sub nas de Srl-urile din superiorul privat si vor sa ii intoarca pe nechematii astia cu toale de ultima ora la perioada… gradinitei si a clasei de acomodare cu …scoala. Cica pentru a-i baga intr-un an pregatitor premergator accesului in circuitul invatamantului universitar, alesii neamului vor sa le mai dea o bataie de cap si asa amaratilor de profesori, aducandu-le in amfiteatre toate lichelele analfabetismului.

Acesti avortoni ai educatiei preuniversitare, pentru care „mi-au” e acelasi lucru cu „miau”, vor ajunge, daca legea trece la mustata in forul legislativ, sa fie egali cu multi dintre cei care pana in 2005 ( anul in care cretinul sistem Bologna a fost implementat) au tremurat la admiterea si in timpul examenelor de semestru, ori de an. Adica diploma obtinuta de imbecilii avortoni va fi la fel de importanta cu diploma mea, sau a ta, cititor inteligent. Iti convine??? Nu! Asa cum nici mie nu imi convine. Asa cum nici altora nu le convine.

De aceea voi fi de partea PDL-ului. Pentru ca diplomele obtinute cu truda de multi dintre cei de varsta mea, sau a parintilor, sa nu fie supusa embargoului european ( asta e urmatorul pas). Si pentru ca eu, unul, sa nu mai fiu egalul imbecililor care zi de zi, seara de seara, stiu un singur lucru: sa bea, sa fumeze, sa reguleze si sa asculte, cu obraznicie si multa nesimtire, muzica la maximum. Fara pic de jena si fara teama ca vor fi sanctionati, desi regulamente de ordine interna exista. Dar niciodata nu vor fi aplicate.

Si stim cu totii de ce: in sistemul privat , banul conteaza. Si daca ne intoarcem la initiativa Abramburistilor din educatie si facem legatura cu initiatorii din umbra ai proiectului, totul e de la sine inteles.

Pe de alta parte, chit ca doare, sunt de acord cu acea clasificare a facultatilor facuta de minister. Ierarhie in care se regasesc la capitolul : cel mai slab, foarte multe din specializarile universitatilor private. Sefii acestor „fabrici de diplome”, in goana lor de a face avere, au omis elemente primordiale calitatii procesului educational. Si acest fapt il simtim cu totii pe pielea noastra, la finalul fiecarui an universitar cand absolva , devin licentiati, tot felul de dubiosi care apoi isi pun diploma in rama si se lauda cu titlu de licentiat in domeniul x, sau y, sau, mai rau, cu titulatura de master in diverse stiinte, desi habar nu au pe ce lume traiesc.

Desigur, sunt si cateva facultati care nu merita sa fie cotate cu „E” in lista. Dovada ca , totusi, nu performantele pozitive, evaluarile ARACIS etc au contat, ci umbrela sub care activeaza respectivul domeniu de licenta. Si aici iau , prin comparatie, doar doua entitati educationale : Facultatea de Jurnalism de la „HYPERION” si cea de la „SPIRU HARET”. Diferente enorme, multe elemente in defavoarea celei de-a doua, dar cum ambele sunt la „privat” si de foarte multe ori au ridicat tonul si au muscat mana „parintelui” in ale jurnalismului teoretico-stiintific ( aka Mihai Coman ) pentru acolitii acestui ranchiunos, fost folclorist, nu au mai contat diferentele. Insa e o mica picatura de culoare intr-un ditamai oceanul al prostiei si mediocritatii promovate, in trecut, tot de cei care acum latra din rasputeri pentru proiectul amintit mai sus.

Si de aceea votez cu PDL-ul. Injurati-ma, n-aveti decat. Oricum asta faceti cu totii de 20 de ani incoace: injurati, bagati, scoateti si apoi…la somnic. Dupa o portie zdravana de …laptic. Precum bebelusii…

Clasificarea proceselor educationale din invatamantul universitar romanesc, o puteti consulta aici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s